U18-as leány Eb: újabb magabiztos győzelem
06
Aug
2017
U18-as leány Eb: újabb magabiztos győzelem
2017. augusztus 6.  |  21:06

A nyitó napon a mieinkhez hasonlóan diadalmaskodó lettek ellen is jól kezdett U18-as leány válogatottunk a soproni Eb-n, ráadásul ezúttal több, a padról érkező játékos játéka is javult, így újabb biztos győzelmet aratott Balogh Judit együttese, amely ezzel nagy lépést tett a csoportelsőség felé

Magyarország-Lettország   85-53 (23-14, 19-12 19-16, 24-11)

Magyarország: LELIK 10, Pusztai, GEREBEN 10, JUHÁSZ 16, MÉRÉSZ 20. Cs.: KARAGITS 11, Kányási 6, Czukor 2, Dúl 4, Kovács K., Varga 2, Boros 4, 

Lett kosárral kezdődött a mieink csoportjában az Eb nyitó játéknapján diadalmaskodó két csapat találkozója.  Gereben Lívia egy jó büntetője, majd Mérész Beatrix center kosara után a mieink vezettek. Lelik Réka is villant a mieinktől, Gereben pedig a 4. perc közepén már 5 pontnál járt, 9-4-re vezettek fiataljaink. Mérész villanásaival nőtt az előny, a kezdőötös megint kitett magáért, a szakasz közepén 15-6-os magyar vezetést mutatott a Novomatic Aréna eredményjelzője. A 6. perc végén Mérész 10 pontnál tartott, a padról érkező Karagits Kira pedig 2+1-es akcióval mutatkozott be.

Szemre is tetszetős, magabiztos, jó játékkal 22-8-ra húztak el fiataljaink.  a negyed hajrájára megtört a lendület, eladtak pár labdát a lányok, s egy 6-1-gyel 10 ponton belülre kerültek a lettek. Karagits, Czukor Dalma és Juhász Dorka villanásai révén 6-0-lal indították, s 15 pontosra növelték előnyüket a mieink a második negyed elején. 10 pontra visszajöttek a lettek, amikor Kányási Veronika emelt be egy szép tempót a büntetővonalról. Ellenfelünk a mi palánkunk alatt megszerzett lepattanók utáni kosarakkal próbált versenyben maradni. A félidő hajrájában váltva estek a kosarak. A félidőt egységes csapatjátékkal, 6-1-gyel záró együttesünk Dúl Panka kosarának köszönhetően 16 pontos előnnyel térhetett pihenőre. 

Juhász kosarával kezdődött a második félidő, a bónusz büntetőt kihagyta a pécsiek üdvöskéje. Juhász és Mérész eredményessége révén úgy is 20 pontosra nőtt az előny, hogy a büntetők bizony ki-kimaradtak lányaink részéről. A szakasz közepén kis grundkosárlabdás időszak következett, majd sikerült rendezni a sorokat, s egy 6-0-lal közel 30 pontosra nőtt az előny, eldöntötték a meccset a lányok. Ismét pihenőt kaptak a meghatározó játékosok, a negyed hajrájában két bravúros triplára építve 20 ponton belülre került Lettország. 

A záró etap elején Dúl és Kányási villanásaival tartotta 20 pont körüli előnyét válogatottunk. A végén már a letteknél is a kiegészítő játékosok szerepeltek, velük szemben - mivel második sorunk több játékosának is nagyot javult a játéka a nyitó mérkőzéshez képest - sikerült egy 11-0-lal 30 pontosra növelni az előnyt. 

Az előző napinál jobb összteljesítményt nyújtva aratott újabb magabiztos győzelmet Balogh Judit együttese. 

Statisztika: http://www.fiba.com/ls/#12967&12968-B-3 

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek