A csehektől is kikapott a férfi válogatott
05
Aug
2017
A csehektől is kikapott a férfi válogatott
2017. augusztus 5.  |  20:09
Ma délután megérkezett Mariborba, és csatlakozott a válogatotthoz Golomán György, az UCLA Egyetem erőcsatára.

Auda tett vissza egy lepattanót, majd Hruban volt eredményes - szintén a palánk alól -, aztán a lengyelországi vereségek után csatlakozó, első meccsét játszó NBA-játékos, Satoransky is betalált középtávolról. Két perc után Vojvoda szépített. Érthetően frissebbek voltak és sokkal jobban is dobtak a csehek. Négy perc után 12-3 is volt már az állás, majd nem sokkal később a tízet is átlépte a differencia. Az első negyed 20-10-es eredménnyel zárult. Ivkovics ma délután a BB1.hu-nak elmondta, nem szeretné minden kártyáját kijátszani az Eb-csoportellenfelünk előtt, a csehek viszont úgy tűnt, apait-anyait beleadnak.

Keller szerezte meg első pontját büntetőből, majd Kyzlink jegyezte a meccs első hárompontosát. Satoransky is „belőtte magát" kintről, három és fél perc alatt 10-4-es rohamot futottak a kék mezesek (30-14). Wittmann a tizennegyedik percben érte el a magyarok első hármasát, de rögtön érkezett is a válasz a túloldalról. 33-20-nál időt kért Ronen Ginzburg. Ferencz távolija után visszajöttünk tízre, de aztán pillanatok alatt változott a játék képe, és 43-23 lett. Az első félidő 45-29-cel ért véget. A csehek 60 %-kal dobták a duplákat, 46 %-kal a triplákat, míg nálunk 33 % és 27 % volt ugyanez az arány.

Sokkal nagyobb elánnal jöttünk ki a második játékrészre, igaz közelebb nem jutottunk az ellenfélhez. Keller zsákolt egy nagyot a szünet után, majd egy könnyű ziccerből is eredményes volt. Az idő múlásával azonban gödörbe kerültünk, megtört a lendület, és visszaállt minden a régi kerékvágásba. Sőt, miután továbbra is extra százalékkal tüzeltek a csehek, a harmadik etap derekára kialakult az addigi legnagyobb különbség (60-33). A záró felvonást 68-41-ről várták a csapatok.

Palyza a tizenkilencedik pontját szerezte, miután az ötödik, majd a hatodik tripláját is elsüllyesztette (hét kísérletből). Harminc fölé rúgott a differencia. A végén már csak a számszerű eredmény volt a kérdés, amely harmincnégynél állt meg.

Felkészülési mérkőzésen tehát könnyedén nyertek a csehek, de reméljük, amikor igazán számít, teljes csapattal, Kolozsváron az Eb-csoportmeccsen majd visszavágunk nekik.

A tervek szerint egyébként holnap érkezik Magyarországra a honosított hátvéd, DeAndre Kane - írja a BB1.hu.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Fáradtak és tompák voltunk. Ez ma egy gyenge meccs volt. Úgy gondolom, a mai után senki nem tudott meg semmit. Ez is volt az egyik célunk, amit már elmondtam korábban is.

Csehország - Magyarország 85-51 (20-10, 25-19, 23-12, 17-10)

Adecco Cup, edzőmeccs

Maribor, Tabor Hall, 30 néző

V.: Skrbec, Blasko, Hocevar

Magyarország: Wittmann 10/6, Kovács P. -, Vojvoda 12/3, Allen 3, Keller 7. Csere: Tóth Á. 5, Perl 7, Eilingsfeld -, Ruják 2, Ferencz 3/3, Csorvási 2.

Fotó: SÁ 

Vármegyei szövetségek