Szlovéniában a férfi válogatott
04
Aug
2017
Szlovéniában a férfi válogatott
2017. augusztus 4.  |  19:07
Hétórás buszutat követően érkezett meg első külföldi felkészülési tornájára Szlovéniába a magyar férfi kosárlabda válogatott. Festői környezetben, a maribori síközpont mellett egy nagyszerű szállodában helyezték el a szlovén vendéglátók Vojvoda Dávidékat, ahol minden feltétel adott arra, hogy csak a munkával törődjenek. A nap témája érthetően a nemzetközi kupák sorsolása volt, mindenki bőszen latolgatta, hogy milyen esélyekkel várhatják a magyar klubcsapatok a szeptember végi csatákat. Persze a nemzeti válogatott előtt egyelőre a kolozsvári Eb-meccsek lebegnek, arra készül mindenki, hogy addigra legyen ütőképes és erős a gárda.

Ivkovics Sztojan együttese a házigazdák mellett Eb-csoportbéli ellenfelével, a csehekkel is megmérkőzik a maribori sportcsarnokban. Ezen a tornán a keret legfiatalabb játékosai nem szerepelnek, Váradi Benedek, Benke Szilárd és Pongó Máté maradt Kecskeméten, persze ők sem tétlenül töltik ezt a párnapos szünetet.

A szlovénok már csak a hazai környezet miatt is nagyon készülnek, nem titkolják, a Luka Doncic, Goran Dragic, valamint a Real Madrid honosított centere, Anthony Randolph által vezetett gárdában akár egy nagy eredmény is benne lehet a kontinenstornán. A hírek szerint Randolph ezt a tornát kihagyja, de mindenki más ott van a keretben. A szlovén szövetség honlapja szerint elsősorban arra számítanak a Dragicék, hogy fokozatosan javul a játékuk, s a múltheti edzőmeccsek után jobb produkciót nyújtanak majd. A magyar csapatban mindenki egészséges, sérültek nincsenek.

A szlovén csapat elleni találkozó 20 órakor kezdődik.

Vármegyei szövetségek