04
Aug
2017
Honosított játékos nélkül maradt Spanyolország
2017. augusztus 4.  |  03:07
A Spanyol Kosárlabda Szövetség hivatalos oldalán jelezte, hogy az előző három évet a Chicago Bullsban töltő Nikola Mirotic már nem tagja a kolozsvári Európa-bajnokságra készülő válogatottnak. A játékos a bizonytalan klubkarrierje miatt mondta le a nemzeti csapatban való szereplést.

- Egyelőre nem tudni, hogy Nikola melyik csapatnál folytatja profi karrierjét, így megelőzve azt, hogy esetleg hirtelen el kell hagynia az edzőtábort a jövője miatt, úgy döntött, hogy nem hátráltatja a csapatot, és nem veszi el olyasvalakitől a helyet, aki teljes mértékben tudná segíteni a válogatottat - olvasható a szövetség oldalán.

Vesely is lemondta az Eb-t

A spanyol válogatott ásza, Nikola Mirotic után a cseh nemzeti csapat alapembere, Jan Vesely sem vesz részt a kolozsvári Európa-bajnokságon. A Fenerbahce kosarasa közleményben tudatta a szurkolókkal a hiányzásának okait.

- Nem fogok részt venni az Európa-bajnokságon. Hosszú és sikeres szezonon vagyok túl a Fenerbahcéval, fizikálisan és mentálisan is nagyon fáradt vagyok. Július végén megházasodtam és ez számomra most nagyon fontos. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de nincs más választás, mint hogy a legjobbakat kívánjam a csapattársaimnak - idézte Veselyt a Sportando.

Mint ismert, a cseh válogatott Magyarországgal, Spanyolországgal, Horvátországgal, Romániával és Montenegróval csap össze a kontinensviadal C-csoportjában.

Forrás: BB1.hu.

Vármegyei szövetségek