Javában készül a magyar válogatott a kontinensviadalra
03
Aug
2017
Javában készül a magyar válogatott a kontinensviadalra
2017. augusztus 3.  |  15:09
Egy hete, múlt szerdán este érkezett meg Magyarországra Rosco Allen, a válogatott erőcsatára. Mivel egy hússzú és fárasztó, kilenc órás repülőút volt mögötte, ezért a szlovákok elleni második edzőmérkőzésen még nem lépett pályára Kecskeméten, viszont a bemelegítést már együtt végezte el a társakkal. Azóta már persze elkezdte az edzéseket, és amennyiben Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány úgy dönt, a hétvégén pályára is léphet Mariborban Szlovénia és Csehország ellen. 

- Nem ismeretlen számomra a közeg, hiszen sok mindenkire emlékszem abból az időből, amikor négy évvel ezelőtt együtt edzettem a válogatottal. Keller Ákos, Hanga Ádám, Tóth Norbert és Vojvoda Dávid már akkor is tagja volt a csapatnak, Pongó Mátéval pedig az U20-as válogatottban játszottam együtt - mondta el a BB1.hu-nak Rosco Allen.

Természetesen a portál kíváncsi volt arra is, hogy tetszett neki a válogatott második edzőmeccse, amit 72-51-re megnyertek Váradiék a szlovákok ellen.

- Sima, nagy győzelem volt, nagyon tetszett. Olyan szempontból rossz volt kívülről nézni a társakat, hogy szívem szerint én is játszottam volna, kicsit tehetetlennek éreztem magam kívülről, de tudtam, hogy a testem fáradt, így jobb volt, ha elsőre még csak néztem a többieket. Jó meccs volt, a labda nagyon jól mozgott, és annak is örültem, hogy sokan tudtak játszani a mieink közül.

A 24 éves játékos február végén sípcsonttörést szenvedett csapata egyik edzésén. Szerencsére a sérülése már a múlté, fél év távlatában már ő is csak mosolyogva emlékezett vissza a történtekre.

- A sérülésemből teljesen felépültem, szerencsére már semmi gond nincs a lábammal. Nagyon furcsa volt egyébként az egész, ahogy történt. Edzésen felugrottam, és amikor visszaérkeztem a talajra, amikor az egész testsúlyommal ránehezedtem a bal lábamra, akkor „alácsúszott" az egyik csapattársam, és a térdével megütötte a sípcsontomat, ami eltörött. Peches volt az egész.

Ahogy a többiekében, úgy a 206 centis játékos karrierjében is fontos állomás lesz a nyári Európa-bajnokság.

- Nagyon erős csapatok ellen játszunk a csoportban az Eb-n, de lesz még időnk gyakorolni, összecsiszolódni. Majd meglátjuk, hogy mire jutunk, én azért bizakodó vagyok. Tudom, hogy a srácok minden évben nagyon erősen és keményen dolgoznak, ezt megígérhetem én is.

Időközben az is kiderült, hogy a Rio Natura Monbus Obradoirót elhagyva a Bajnokok Ligája-győztes spanyol Tenerifénél folytatja pályafutását a Stanford Egyetemen diplomázó kosaras.

- Volt még egy olasz és egy török lehetőségem is, de úgy voltam vele, hogy már ismerem az ACB Ligát, és nagyon tetszett, bejött az egész, mégiscsak Európa legerősebb bajnokságáról van szó, szerettem volna ott maradni, úgy gondoltam, az lenne a legideálisabb hely nekem. Korábbi csapatom, az Obradoiro is szeretett volna megtartani, de azért a Tenerife magasabb szintet képvisel. Próbálkoztam a Summer League-n, de most már biztos, hogy náluk folytatom, ahhoz, hogy az NBA összejöjjön, ki kellene vásárolnia egy csapatnak, erre azért a gyakorlat alapján kicsi most az esély. Örültem, hogy összejött a váltás, ez egy nagyobb lépés számomra a karrieremben. Erős spanyol csapatról van szó és számomra kihívás volt az is, hogy a Bajnokok Ligájában is játszanak. Beszéltem már az ottani szakmai stábbal, a négyes poszton számítanak rám, amint vége lesz az Eb-nek, megyek is Spanyolországba, és akkor majd meglátjuk, hogy pontosan milyen szerepem lesz az új csapatomban.

Fiatalok nélkül utazik Szlovéniába a válogatott

A hétvégén Mariborban folytatja felkészülési mérkőzései sorozatát az Eb előtt álló magyar férfi kosárlabda-válogatott. A mieink Szlovéniával (péntek 20:00) és Csehországgal (szombat 18:00) mérik össze tudásukat.

A BB1.hu információi szerint ezúttal nem tart a csapattal három fiatal, Váradi Benedek, Pongó Máté és Benke Szilárd, viszont Mariborban csatlakozik a többiekhez Golomán György.

 

Vármegyei szövetségek