28
Jul
2017
Folytatódott a kerekesszékes Eb
2017. július 28.  |  02:31

Csütörtöki két meccsét is elveszítette a csehországi Brnóban zajló C-csoportos Európa-bajnokságra egyértelműen tanulni érkező kerekesszékes kosárlabda válogatottunk. A szerbekkel játszotta a legszorosabb meccsét Magyar András legénysége, ám az utolsó, a görögök elleni meccsre elfogyott az erő.

A két nyeretlen csapat összecsapásán a szerbek vezető kosarára még válaszolt válogatottunk, ám az első negyedben ellenfelünk érvényre juttatta nagyobb tudását, s megnyugtató előnyt szerzett. Csapatunk - nemzetközi szinten - úgy tűnik, egy jó negyedre van hitelesítve, a másodikat ugyanis megnyerte 7-6-ra, de térfélcsere után ismét fölényben játszott ellenfelünk. Összességében válogatottunk a legszorosabb meccsét játszva 62-25-re maradt alul.

Statisztika: http://www.fibalivestats.com/u/IWBF/613814/

Nem egészen 3 órával a szerbek elleni összecsapás lefújása után következett a pihent, friss görögök elleni találkozó. Érezhető volt, hogy játékosainkból rengeteget kivett az utolsó csoportmeccs, a helytállás. Tekintve, hogy az Európa-bajnoki meccsek irama amúgy is jóval erősebb, mint amihez játékosaink itthon hozzászoktak, és  hogy gyakorlatilag nem volt idő pihenni a görögök elleni találkozóra, az ellenfél végig nagy fölényben játszott, s 101-29-re győzött. A szakvezető látva csapata meghatározó játékosainak fáradtságát, ezen a meccsen több lehetőséget adott a keretből az előző meccseken kevesebb időt a pályán töltő tagjainak. A csapat a legjobb tudásának megfelelően küzdött,  mindent kiadott magából, s rengeteg tapasztalattal gazdagodott. 

Statisztika: http://www.fibalivestats.com/u/IWBF/637832/

Fotó: IBWF Europe 

Vármegyei szövetségek