Újabb győzelem Szlovákia ellen
27
Jul
2017
Újabb győzelem Szlovákia ellen
2017. július 27.  |  18:33
Megérkezett Kecskemétre, és csatlakozott a magyar válogatotthoz Rosco Allen,  de egyelőre csak bemelegített, ma még nem játszott a BL-győztes Tenerife újdonsült erőcsatára. Tegnap Keller Ákos és Vojvoda Dávid, ma Ruják András és Ferencz Csaba „maradt ki" a kapitány döntésének értelmében.

A helyszínről tekintette meg a mérkőzést többek között Lo Elhadji Malick, a Jászberény másodedzője, valamint Bencze Tamás, a ZTE és Vavra András, az OSE Lions vezetőedzője is.

Vojvoda kosarával indult a meccs, majd miután egyenlítettek a vendégek, ismét ő volt eredményes. Már három perc után lehetőséget kapott mindenki hazai oldalon. Az első negyed hajrájára Váradi Benedek felpörgött, ha kellett, akkor jól védekezett, blokkolt, gólpasszt adott, de a pontgyártással sem maradt adós.

Tíz perc után 20-13 volt az állás. A nyitó felvonás krónikájához tartozik, hogy Wittmann Krisztián kisebb sérülést szenvedett.

Hamar kétszámjegyűvé vált a különbség a folytatásban. Egy jól kivédekezett szlovák akció után Benke Szilárd tett fel egy szép ziccert, majd egy triplát is bevágott a ZTE fiatalja. A tizenhetedik percben, 30-17-nél a szlovákok kérték ki a mérkőzés első idejét. Kicsit megálltunk a pontgyártásban, de így is állandósult a tíz pont körüli differencia, 32-20-nál megint időt kértek a fehér mezesek. A félidőt egy gyorsan és pontosan végigjátszott kontra végén a honosított Andre Jones kosara zárta (36-28).

Kellert faultolták zsákolás közben, 2+1-es akció lett belőle, válaszul kaptunk egy triplát és Jones révén egy duplát, így hosszú időn belül tízen belülre kerültek északi szomszédaink (39-33). Ma is egészen négyig megközelítettek bennünket, de nem kellett megijednünk, mert pillanatok alatt visszavertük a felzárkózási
kísérleteiket. Ahogy az elsőben Váradi, a másodikban Benke, a harmadik negyedben Kovács Péter villant jó párszor. 53-40-ről indult az utolsó etap.

Elég kemény meccs volt, a negyedik játékrész elején egy ütközést követően Kovács is a térdéhez kapott (ő később még vissza tudott állni), mielőtt még Benke beköszönt volna kintről. 65-49-nél megint meglógtunk, azonnal időt kért Szlovákia. A végére még Perl is megszórta magát. Ma is mindenki kellő játéklehetőséget kapott Sztojan Ivkovicstól, Vojvodáék annyit adtak ki magukból, amennyi egy magabiztos, könnyed győzelemhez kellett.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Elég kemény meccs volt, amit egyrészről nem bántam, bár több játékosom is kisebb sérülést szenvedett egy-egy „medvepuszi" után, ezt azért nyilván elkerültük volna.
Örülök neki, hogy a fiatalok, Pongó, Váradi, Benke és Perl is jó teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez. Büszkék vagyunk arra, hogy eljutottunk egy olyan szintre, hogy a nálunk alacsonyabban jegyzett csapatokat a nevesebb játékosaink nélkül is gond nélkül meg tudunk verni. Tisztában vagyunk vele, hogy ilyen felállásban nem tudjuk legyőzni a szerbeket, de ez mindenképpen bíztató, azt mutatja, hogy a magyar kosárlabdának van jövője.

Magyarország - Szlovákia 72-51 (20-13, 16-15, 17-12, 19-11)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 600 néző

V: Papp P. Ádám J. Jakab L.

Magyarország: Wittmann -, Vojvoda 8, Benke 15/9, Tóth N. 1, Keller 7. Csere:

Pongó 3/3, Perl 10/3, Tóth Á. 5, Eilingsfeld 8, Kovács P. 9/6, Váradi 6/6.

Fotó: Vágvölgyi Bálint 

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?tyv6dnn3 

Vármegyei szövetségek