Elkezdődött a kerekesszékes Európa-bajnokság
27
Jul
2017
Elkezdődött a kerekesszékes Európa-bajnokság
2017. július 27.  |  02:04
Megkezdte szereplését a bevallottan a tanulás céljával a C-csoportos Eb-n Brnóban szereplő magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott.

A magyar férfi kerekesszékes válogatott a még nem is olyan régen stabil B-csoportos ír nemzeti együttes ellen játszotta történelmi első Európa-bajnoki mérkőzését. Magyar András legénysége talán érthető, hogy kissé megilletődötten kezdett, másfél perc elteltével 6-0-ra vezetett Írország. Két és fél perc elteltével Farkas László révén megszülettek az első magyar Európa-bajnoki pontok, s ez feldobta válogatottunkat, amely remek 6-2-es másfél percet produkálva 4 perc elteltével 8-6-ra zárkózott fel. Ezt követően azonban fokozatosan kidomborodott az ír csapat nagyobb tudása. Az első negyed végén 24-10-re vezetett ellenfelünk, amely végül 81-16-ra győzött.

Statisztika:http://www.fibalivestats.com/u/IWBF/613810/

Következett a házigazda cseh csapat elleni találkozó, amelynek elején már érződött az első meccs jótékony hatása, hogy a játékosok kezdték megérezni, milyen is a nemzetközi szint, keménység, iram. Kifejezetten jó védekezéssel kezdett Magyar András legénysége, amely négy és fél percen át nem kapott pontot a csoport favoritjától. Az első 10 percben - nem kis meglepetésre - jobbára a vendéglátók futottak az eredmény, s a bátran, ügyesen kosarazó magyar csapat után. Az első szakaszt követően még 8-7-re a magyar csapat vezetett, Utána a nyitó napon az íreket 90-50-re legyőző csehek behozták gólzsákjukat, egy bizonyos Adam Erbent, aki az íreknek 51 pontot dobott. Az ő színre lépése alapvetően megváltoztatta a játék képét, a mi kerekesszékes kosarasaink sem tudták tartani. 20 percet játszva 35 ponttal terhelte meg a kosarunkat, a csehek fordítottak, s végül 87-34-re nyertek, de az első negyed játéka, védekezése előremutató volt, ám nyilván rengeteg munka kell ahhoz, hogy ezt a szintet négy negyeden át tudja tartani válogatottunk.

Statisztika:http://www.fibalivestats.com/u/IWBF/613813/

Holnap délelőtt az utolsó csoportmeccsen a mieinkhez hasonlóan szintén nyeretlen szerb csapattal csap össze Magyar András együttese. A szerbek a csehektől 80-61-re, az írektől pedig 61-43-ra kaptak ki.

Fotó: IBWF Europe

Vármegyei szövetségek