Forray Gábor pozitívan értékeli az U20-as Eb-t
27
Jul
2017
Forray Gábor pozitívan értékeli az U20-as Eb-t
2017. július 27.  |  01:19


A nagyváradi B-divíziós U20-as Európa-bajnokság utolsó fellépésén a magyar válogatott 78-53-ra legyőzte Koszovót, így a tizenegyedik helyen végzett. Forray Gábor szövetségi edző a Bb1-nek értékelte az elért helyezést, valamint a szerzett tapasztalatokról is beszélt.

- Az előzetes felmérések után tisztában voltunk azzal, hogy Horvátország a legerősebb csapat a csoportunkban, valamint összességében is a B-divízió egyik legjobbja - kezdte a tréner. - Az előző évek alapján a portugálokat is erősebbnek láttuk, így a csoport harmadik helye volt a realitás, de persze az volt a célunk, hogy a luzitánokat megverjük és tovább jussunk. Az ellenük vívott meccs miatt kicsit bosszús vagyok, hiszen jól felkészültünk belőlük és a meccs képe alapján simán nyerhettünk volna, de apró, buta hibák miatt ez nem sikerült. A rendes játékidőben és a hosszabbításban is mi dobhattunk a győzelemért, mégis kikaptunk. Ilyen a sport, legközelebb majd lehet, hogy mi nyerünk egy ponttal. A másik három csapatnál ahogyan előzetesen vártuk, erősebbek voltunk és ezt bizonyítottuk is. Összességében nem vagyok csalódott, csak egy kicsit bosszús, amiért nem sikerült bejutnunk a nyolcba - vélekedett Forray.

- Maximális elismerésem azonban a fiúknak, hiszen a magyar játékosokra és a magyar sportra sajnos jellemző, hogy ha az első fontosabb meccset elveszíti a csapat - ráadásul ilyen körülmények között, mint a portugálok ellen -, akkor összeroppan, és később olyan együttestől is vereséget szenved, amelytől egyébként nem kellene. Nálunk szó sem volt ilyenről, Portugália után felálltunk a padlóról, másnap hideg fejjel és hatalmas szívvel mentünk ki a pályára - emlékezett vissza a szövetségi edző.

- A horvátok és a finnek elleni találkozón reális volt a vereségünk, ez a két csapat sokkal jobb tőlünk, sőt, mondhatni erőn felül teljesítettünk ellenük. Főleg annak fényében, hogy igencsak tartalékos kerettel sikerült kiutaznunk, a játékosok nyolcvan százaléka '98-as születésű. Úgy gondolom, a következő évben már reménykedhetünk abban, hogy előrébb fogunk végezni - bizakodott Forray.

A tréner zárásként hozzátette, pozitív tapasztalatokat szereztek a játékosok az elmúlt hetekben, hiszen szinte csak ilyenkor nyílik lehetőségük nemzetközi mérkőzéseket játszani. A felkészülés során A-divíziós csapatokkal is játszottak, valamint legyőzték például hazai pályán a románokat, akik megnyerték a nagyváradi Eb-t.

- Saját bőrükön tapasztalhatták, hogy milyen különbségek vannak a magyar és nemzetközi szint között. Rendszeresen kellene nekik játszani ilyen színvonalú mérkőzéseket is, és akkor nagyot tudnánk előrelépni - zárta a Bb1-nek adott nyilatkozatát Forray Gábor.

 

Vármegyei szövetségek