EYOF: diadalmas szerda
26
Jul
2017
EYOF: diadalmas szerda
2017. július 26.  |  20:27
Megszerezte harmadik győzelmét az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) leány csapatunk. Mészárosné Kovács Andrea tanítványai ezúttal a litván csapatot múlták felül.

Magyarország U16 - Litvánia U16 70-59 (20-19, 22-15, 21-11, 7-14)

Magyarország: Angyal 17/9, Wentzel 8, Mányoky R. 5, Budácsik 2, Varga A. 4. Cs: Dombai 14, Tóth F. 12, Vincze, Madar, Szirony, Vári 8, Boros.

Váltott vezetéssel kezdődött a mérkőzés, majd a nyitó szakasz közepén két triplára építve egy 7-0-s rohammal 5 ponttal megugrottak a baltiak. A szakasz második felében két cserejátékos, Dombai Réka és Vári Zita remek megmozdulásai révén fordított U16-os válogatottunk. A két középső negyedet a jó dobóformája mellett hatalmas mezőnymunkát végző csapatkapitány, Angyal Barbara (17/9 pont (3/5 tripla), 6 szerzett labda, 5-5 lepattanó és gólpassz), valamint a padról beszállva dupla-duplát elérő Tóth Franka (12 pont, 10 lepattanó, 3 szerzett labda) vezérletével uralta a magyar együttes, s megnyugtató előnyt szerzett a záró szakaszra. A befejező negyedben a minden mindegy alapon távolról kísérletező litvánok beemeltek pár triplát, 10 pontra ugyan feljöttek, de azon belülre nem tudtak kerülni, így lányaink ismét magabiztos győzelmet arattak.

Mészárosné Kovács Andrea: - Nehezen pörögtünk föl a legjobb játékát nyújtó litván csapat ellen. Játszottunk már ennél jobban, s remélem, fogunk is, de a csapat erejét mutatja, hogy jól játszó ellenfelünk ellen a győzelem így sem forgott veszélyben.

 

A fiúk két vereség után léptek pályára, az első győzelem megszerzésének érdekében léptek a pályára. 

Észtország U16 - Magyarország U16   63 - 74  (26-25, 15-17, 13-16, 9-16)

Magyarország: Balsay 8, Pallai 9/3, Pintér 6, Kovács 14/6, Fekete Cs: Kopácsi 9, Lukács 7/3, Kiss, Verasztó 2, Filipovity 12/3, Kármán, Dokmanovic 7.

Villámrajtot vett a magyar csapat, állva hagyta ellenfelét és az első negyed közepére biztos előnyt szerzett. Sajnos a negyed folytatásában felzárkózott az észt csapat és egy ponttal a vezetést is át tudta venni. A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok, a félidőben egypontos magyar vezetés állt az eredményjelzőn. A mérkőzés hátralévő részében jobbára csapatunk vezetett, kontrollálta és irányította a mérkőzés alakulását, az észtek kemény, agresszív játékkal is csak egyszer tudták egy ponttal átvenni a vezetést, de a végjátékban az okosabban játszó csapat megérdemelt győzelmet aratott. Összességében - a mérkőzést végig kézben tartva - a magyar csapat megérdemelten nyert A-divíziós ellenfele ellen.

Váradi Attila, vezetőedző:

- Gratulálok a csapatnak, a mérkőzés nagy részében minden az eltervezettek szerint alakult, de ehhez a 100%-os koncentráció és maximális küzdeni tudásunkra is szükség volt.

Fotó: Mészáros Mátyás 

Vármegyei szövetségek