C-csoportos kerekesszékes Eb
25
Jul
2017
C-csoportos kerekesszékes Eb
2017. július 25.  |  23:26
Ma este az ünnepélyes megnyitóval, majd a cseh-ír meccsel megkezdődött a C-csoportos kerekesszékes Európa-bajnokság a csehországi Brnóban, ahol holnap 2 mérkőzéssel a magyar válogatott is megkezdi szereplését.

Történelmi jellegű viadalon vesz részt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott, nemzeti csapatunk először lép pályára Európa-bajnokságon. A gárda szövetségi kapitánya az a Magyar András, aki annak idején közel 3 évtizede az első soproni női bajnokcsapat szakvezetője volt. A csapat tanulni utazik ki, a magyar válogatott a szinte örökös bajnok Törekvés csapatára épül. 

Magyar András legénysége először holnap 11.15-kor Írország, majd este 20.15-től a házigazda Csehország legjobbjaival méri össze tudását, csütörtökön 11.15-kor pedig a szerbek ellen fejezi be a csoportkört.

Utána, de még aznap folytatódik az Európa-bajnokság, méghozzá a keresztjátékkal a csoportok 1-2. helyezettjei a döntőbe jutásért játszanak, a 3-4. helyezettek pedig az 5-8. helyért az alsóházban. A C-csoportos Eb pénteken a helyosztókkal ér véget.

Vármegyei szövetségek