22
Jul
2017
Helyzetjelentés a horvát válogatottról
2017. július 22.  |  02:13

Túl van első két felkészülési mérkőzésén Horvátország is, egyelőre az igazán nagy sztárok nélkül. A mieinkkel egy Eb-csoportban szereplő gárda a kínai Stankovic Continental Cup elnevezésű torna első napján, szerdán 81-71-re verte a házigazdát. Bár a végeredmény nem ezt tükrözi, sima meccs volt, már az első negyedben húsz ponttal vezettek, a végére kicsit kiengedtek jóval esélyesebb déli szomszédaink - írja a BB1.hu. 

Aleksandar Petkovic szövetségi kapitány a találkozó után azt mondta, nem hitte volna, hogy hét nap után úgy fognak tudni játszani az első edzőmeccsükön, ahogy azt tették az első 28-30 percben. Külön kiemelte csapata belső játékát, illetve állítása szerint csapata minőségi védekezéssel rukkolt elő. Abban a pillanatban azonban, hogy nagy előnyre tettek szert, és gyakorlatilag eldöntötték a találkozót, kiengedtek, és kijöttek bizonyos hiányosságok. Elsősorban mentális problémákat említett azoknál a játékosoknál, akiknek még nincs meg a megfelelő válogatottbeli rutinjuk. „De nem számít, ez most egy zseniális horvát nemzeti csapat volt három negyeden keresztül. Egyszerűen büszkék lehetünk arra, amit játszottunk" - zárta az első mérkőzés utáni értékelését a kapitány.

Kína - Horvátország 71-81 (8-28, 18-13, 17-24, 28-16)

Kína, Stankovic Continental Cup

Horvátország: Mavra 3, Bilinovac 3, Ramljak 7/3, Zubcic 23/15, Buva 30/3. Csere: Junakovic -, Bosnjak 5/3, Bozic 2, Sirko 5/3, Cakarun 3, Vrankovic -.

Tegnap aztán a németek B-csapata ellen játszottak, és a végén hatalmas hajrával fordítottak.

Aleksandar Petkovic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya: Ez egy teljesen másik mérkőzés volt. Miután tegnap meggyőző játékkal nyertünk Kína ellen, ma egy teljesen más ellenféllel találtuk szembe magunkat. Igaz ugyan, hogy ez a német B-válogatott volt, de ezek a játékosok mind fontos szerepet töltenek be a klubjaikban. Az Universiadéra készülnek, de többen is kezdőjátékosok a Bundesligában. Sokszor hülyeségeket csináltunk, azonban a legvégén, a kritikus pillanatokban tiszta fejjel játszottunk, és a rutinunknak köszönhetően hoztuk a mai mérkőzést is. Gratulálok a srácoknak, ez most egy olyan játék volt, amelyből sok tapasztalatot leszűrhetünk.

Németország - Horvátország 77-83 (18-20, 22-18, 21-16, 16-29)

Kína, Stankovic Continental Cup

Horvátország: Mavra 23/6, Bilinovac 3, Ramljak 11/3, Zubcic 8, Buva 21. Csere: Junakovic -, Bosnjak 3/3, Mustapic 5/3, Bozic 2, Sirko 3/3, Vrankovic 4.

A következő mérkőzést Egyiptom ellen játsszák. 

Vármegyei szövetségek