U20-as fiú Eb: magabiztos győzelem Albánia ellen
21
Jul
2017
U20-as fiú Eb: magabiztos győzelem Albánia ellen
2017. július 21.  |  16:47
 

A 9-16. helyért folytatja szereplését a B-divíziós romániai Eb-n az U20-as magyar válogatott. Az első ellenfél Albánia volt, amely 1-3-as mérleggel zárta csoportját.

Németh büntetőjével indult a meccs, majd Kerpel-Fronius tett fel egy ziccert. Pápai kosara után már 5-0 állt az eredményjelzőn. Valamivel több, mint három perc után időt kértek az albánok. A bordó mezesek csak a hatodik percben, büntetőből találtak be először. A játékrész felénél Németh triplájával már 10-1 volt az állás. Amint kétszámjegyűvé vált a különbség, elkezdtünk egy kicsit egyénieskedni, eredménytelenül, 14-8-ig zárkózott az ellenfél. Kucsera triplája és egy technikai fault után értékesített büntetője után végül sikerült visszaállítani a tízpontos differenciát a negyed végére (18-8).

Demeter hármasával folytatódott a meccs, majd Kucsora tett fel egy szép ziccert. Az albánok teljesen megzavarodtak, nem találták a védekezésünk ellenszerét, illetve döntő volt az is, hogy az elrontott dobásaink után sorra szedtük vissza a támadó lepattanókat. Kucsora középtávolijával 32-12-re elhúztunk. Cseppet sem meglepő módon Albánia újabb időt kért. 40-17-es eredménnyel zárult az első félidő. Az albánok egyik negyedben sem érték el a tíz pontot.

5-0-val nyitottunk a szünet után, máris majdnem harminc lett közte. Megélénkült az ellenfél, de a nagy előnyünk birtokában ez is belefért, nem jelentettek különösebb veszélyt ránk, csak egy darabig felelni tudtak a kosarainkra. Fülöp dudaszós kosarával 62-34-ről indult a záró felvonás. A nagy kérdések eldőltek.

Pápai fordult be a palánk alól, először lett meg közte a harminc. A végére már nem maradtak izgalmak, jórészt a cserék játszottak, a különbség azonban így sem csökkent, sőt volt olyan periódus, amikor majdnem negyvenre rúgott. A magyar válogatott zsinórban negyedik fölényes győzelmét aratta az Eb-n. Forray Gábor együttese holnaptól a 9-12. helyért folytathatja - tudósított a BB1.hu.

Magyarország U20 - Albánia U20 80-44 (18-8, 22-9, 22-17, 18-10)

U20-as fiú, B-divíziós Eb

Nagyvárad

Magyarország: Kerpel-Fronius 10/6, Kucsora 15/6, Németh 9/6, Demeter 16/9, Pápai 4. Csere: Fülöp 6, Krnjajszki 16/6, Márton -, Buzsáki -, Filipovics 4, Buzás -.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Gratulálok a fiúknak, a harmadik negyedbeli védekezésünket leszámítva elégedett vagyok a látottakkal. Örülök neki, hogy minden játékosom megfelelő időt tudott a pályán tölteni. Készülünk a holnapi, finnek elleni találkozóra, szeretnénk azt is megnyerni.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/u20b/2017/2107/Hungary-Albania#|tab=boxscore_statistics 


Vármegyei szövetségek