U20-as fiú Eb: elemzés a csoportkör után
21
Jul
2017
U20-as fiú Eb: elemzés a csoportkör után
2017. július 21.  |  00:50
Véget értek a csoportküzdelmek a B-divíziós U20-as Európa-bajnokságon, a magyar válogatott a harmadik helyen végzett a „D" jelű kvartettben, miután tegnap nem sikerült a bravúr Koszovónak Portugália ellen. Forray Gábor szövetségi edző fiai így az 5-9. helyért küzdhetnek a következő napokban a nagyváradi rendezésű kontinenstornán, ahol Albánia lesz a soros ellenfél péntek délután. A Bb1.hu megvizsgálta, hogyan szerepeltek a magyar játékosok a csoportmeccseken, ki milyen statisztikai mutatóban jeleskedett.Nemzeti együttesünkből Kucsora Csaba szerezte a legtöbb pontot, szám szerint 59-et - meccsenkénti 11.8-as átlag -, ez a tizenhetedik helyre elég összesítésben. Őt követi Demeter Attila 52 egységgel (10.4), majd pedig Németh Ákos (41 pont, 8.2) és Kerpel-Fronius Gáspár (36, 7.2) következik a sorban. A triplákat Krnjajszki Borisz dobta a leghatékonyabban, tíz kísérletéből ötször talált be, ami 50 %-os mutató, Buzsáki Bence pedig 38.9%-os teljesítményt mutathat fel, tizennyolcból hétszer célzott pontosan.

A lepattanózásban holtverseny alakult ki, Demeter Attila és Márton Ádám 27-27-szer szedte le a labdát (5.4-es átlag), ez a ranglista 37. helyéhez volt elég. Németh Ákos 20 (4.0), Pápai Máté pedig 15 alkalommal (3.0) kaparintotta meg a játékszert.

Az összesített gólpassz-rangsorban az előkelő második helyet csípte el Krnjajszki Borisz, aki 22-szer szolgálta ki a társakat - csak úgy, mint az élen Mihajlo Mitev, akinek ez azonban négy meccsen sikerült, míg honfitársunknak ötön. Kerpel-Fronius 16-szor adott asszisztot, míg Németh 11-szer.

A blokkolásban Demeter (6) bizonyult a legjobbnak a magyar csapatban, majd Fülöp (4) és Pápai (3) követi őt a sorban - írja a BB1.hu.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek