Nagy lehetőség előtt az az U18-as leány válogatott
20
Jul
2017
Nagy lehetőség előtt az az U18-as leány válogatott
2017. július 20.  |  04:38
Kemény hetek várnak az U18-as lány válogatottunkra, mely a hétvégétől az udinei U19-es világbajnokságon, majd a hazai rendezésű U18-as, A-divíziós Európa-bajnokságon vesz részt. A magyar lányok szövetségi edzője, a korábbi 223-szoros magyar válogatott soproni legenda, Balogh Judit (képünkön) a BB1.hu megkeresésére nyilatkozott várakozásairól és a csapat céljairól.

- A felkészülésünk a szokásosnál rövidebb volt. Elsősorban arra építettünk, hogy a játékosok ebben az évben sokat fejlődtek, ezért gondoltuk úgy, hogy rövidebb felkészülés is elegendő lesz. A világbajnokságra nem készültünk speciálisan. Úgy hisszük, hogy az Európa-bajnokságon lehet nagyot durrantani, és igazából arra próbálunk időzíteni. A világbajnokságot egy jó felkészülésnek szánjuk, ahol élesben lehet meccseket játszani, ráadásul ismeretlen ellenfelekkel. Remélem, hogy a vb jól szolgálja majd, hogy az Eb-re olyan állapotban legyünk, hogy hazai környezetben, a tavalyi ötödik hely után idén szinte ugyanazzal a csapattal jó eredményt tudjunk elérni - mondta Balogh Judit, aki reméli, hogy a soproni rendezésű Európa-bajnokságon feldobja majd a lányokat a hazai szurkolók biztatása.

- Ahogy megismertem a lányokat, nekik mindegy, hogy hol vagyunk, és ki ellen játszunk, nem zavarja őket az idegen környezet sem. Úgy érzem, hogy mentálisan elég erős a csapat, ettől függetlenül remélem, hogy nem nyomasztani fogja, hanem inkább feldobja őket, hogy sokan fognak nekünk szurkolni. Fontos megemlíteni azt is, hogy végre mindenki egészséges, szóval a legerősebb csapatunkkal készülhetünk - zárta szavait az U18-as lányok edzője.

Fotó: beac.hu 

Vármegyei szövetségek