Kosárgála TF-módra az Egyetemi Eb-n
19
Jul
2017
Kosárgála TF-módra az Egyetemi Eb-n
2017. július 19.  |  03:22

TFSE - Észt Élettudományi Egyetem 70-22, (21-7, 16-10, 21-0, 12-5)

TFSE: MIHÁCZI 13, GEREBEN 10/6, Karlócai 4, NÉMETH A. 8, Varga B. 4. Cs.: Kováts G. 4, SHIRIAN 12, Magyar B. 2, Szeli 7, Czivinger 2, Sándorfi R. 2.

Gereben Dorka kosarára triplával feleltek az észtek, majd 5-3-ra is a balti lányok vezettek, ám ezt követően Gereben hármasaira építve, valamint elsősorban Németh Alma és Karlócai Julianna révén egy 14-0-s rohammal lényegében eldöntötte a meccset a maga javára a TF csapata. Remek volt a hangulat, a magyar lányokat több férfi alakulat is buzdította, de az észtek férfi csapata is próbálta hangerőben felvenni a versenyt a lányainkkal erősen szimpatizáló spanyol és osztrák srácokkal. Mondjuk a spanyol fiúknak mindegy volt, ők az észt kosaraknak is örültek.

A második szakasz két TF-kosárral indult, közel 20 pontosra nőtt az előny. Boros Zoltán látva az érezhető jelentős tudáskülönbséget, elkezdte forgatni csapatát. A tegnapi meccsel ellentétben most a padról érkező játékosok valamivel nehezebben melegedtek be, egy 5-0-s részhajrát produkáltak az észt lányok. A magyar női bajnok hosszabb kosárcsendjét Shirian Fatime törte meg, majd Magyar Bianka kosara után ismét 15 pontra nőtt az előny. A félidő hajrájában Gereben és Németh vezérletével 20 pontosra nőtt az előny - a spanyol srácok találataik után mindkettőjüket éltették, skandálva keresztnevüket.

Szünet után közel 3 percig nem esett kosár, majd Miháczi Diána szinte center módra, a nála is alacsonyabb észt lányt beforgatva talált be, majd támadó pattanó után ismét ő volt eredményes. A szakasz első felében csak a TF irányítója villogott, zsinórban 10 pontot szerzett, s ezzel 30 pontosra nőtt az előny az érezhetően fáradó észt csapattal szemben. A negyed közepén Boros Zoltán leültette csapata kezdőötösének tagjait, de Shirian Fatime révén tovább nőtt a különbség. A szakasz végén az volt a kérdés, lenullázza-e ellenfelét a negyedben a TF, azaz eléri-e, hogy ellenfele ne tudjon pontot szerezni. Nos, elérte. A találkozónak gálameccs jellege lett, nagy üdvrivalgás fogadta a záró szakasz közepén a második félidő első észt kosarát. Sporttörténelmi pillanatnak lehettünk tanúi, az időnként önmagukat szórakoztató külföldi kosaras srácok, e meccsen mint szurkolók hangos referee, referee kiáltásokkal a játékvezetőket éltették - lehet, arra az időszakra gondoltak, amikor később még élesben is találkoznak...az egyik spori talán túlságosan is a gálahangulat hatása alá került.

Az osztrák és a spanyol srácok abszolút képbe kerültek a magyar női keresztneveket illetően. A pályán közben a TF cseresorának tagjai és az észt csapat játékosai között elszánt, helyenként igen kemény küzdelem dúlt, a TF fölényes győzelmét nem fenyegette veszély. Minden pályára lépő TF-játékos szerzett kosarat, a magyar női egyetemi bajnok veretlenül lett csoportelső. Holnap zárulnak a csoportmérkőzések a hölgyeknél, a TF szabdnapos lesz, s csak holnap dől el, kivel játszanak Miháczi Diáék a legjobb négy közé jutásért.

Statisztika: 

http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=6026&gameID=127287&lng=en


Vármegyei szövetségek