Váradi bízik benne, hogy ott lehet az Eb-n
19
Jul
2017
Váradi bízik benne, hogy ott lehet az Eb-n
2017. július 19.  |  01:35
Július 12-én megkezdte felkészülését a kolozsvári Európa-bajnokságra a magyar férfi válogatott, amely jövő héten már pályára is lép edzőmérkőzésen. A bő keretben helyet kapott a szombathelyi Váradi Benedek is, aki a Bb1-nek számolt be az éppen zajló munkáról, valamint a saját várakozásairól is.

- Az NB I-es szezon után mindenki pihent egy keveset, de egyénileg természetesen készültünk a válogatottra - kezdte a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosarasa. - Egyelőre most a fizikai felkészítésen van a hangsúly, valamint azokat a játékelemeket, szituációkat gyakoroljuk be újra, amik a szezon során „elvesztek". Ilyenkor még többet futunk, kicsit kevesebbet van kézben a labda, de az öt az öt ellen végzett szituációknál már gyakoroljuk azt a taktikát, amit szeretnénk végrehajtani a későbbiekben. Jövő héten már jön az első felkészülési mérkőzés, amelyen gyakorolhatjuk azokat a feladatokat, amelyeket a szakmai stáb ki fog elénk tűzni az Eb-re. Minden találkozót ki kell használni arra, hogy fejlődjünk és minél jobbak legyünk - folytatta Váradi.

A 22 éves játékos hozzátette, jól bírják a játékosok az összezártságot, nagyon jó a hangulat a csapaton belül, akárcsak tavaly.

- Én személy szerint Perl Zolival kerültem egy szobába. Mindenki nagyon jól érzi magát és mindent megtesz annak érdekében, hogy minél sikeresebb felkészülést tudjunk magunk mögött. A szabadidőnk többnyire pihenéssel telik, de ha úgy alakul, elmegyünk egy közös kávézásra, vagy összegyűlünk egy szobában és beszélgetünk - mondta Váradi, akit megkérdeztünk arról is, mekkora esélyét látja annak, hogy bekerül az Eb-re utazó keretbe.

- Tavaly benne voltam a tizenkettes keretben, idén is nagyon remélem, hogy benne leszek. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez sikerüljön, edzésen is mindig a maximumot fogom nyújtani, valamint a mérkőzéseken is, amikor megkapom a lehetőséget. Bízom benne, hogy ott lehetek az Eb-n, de nagyon jól tudom, hogy még fiatal vagyok, előttem a jövő. Amikor pedig néhányan kiöregednek a válogatottból én is előrébb kerülök a rangsorban. Nem tudom megmondani, hány százalék esélyem van arra, hogy ott legyek Kolozsváron, de az biztos, hogy a szakmai stáb a legjobb döntést hozza majd, amikor kijelöli az utazókeretet - véli a Falco játékosa.

Váradi Benedek végezetül az Eb-re kitérve elmondta, szeretnének minél jobb eredményt elérni, valamint minden mérkőzés után úgy lejönni a pályáról, hogy mindent kiadtak magukból.

- Úgy gondolom, hogy néhány mérkőzést meg is tudunk nyerni és bízom benne, hogy akár a csoportból is továbbjuthatunk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, kemény ellenfelekkel találjuk szembe magunkat, de reménykedünk abban, hogy sikerülhet a továbbjutás - zárta a Bb1-nek a válogatott játékos.


Fotó: Vágvölgyi Bálint 

Vármegyei szövetségek