Sorsoltak Miskolcon, az Egyetemi Európa-bajnokságon
16
Jul
2017
Sorsoltak Miskolcon, az Egyetemi Európa-bajnokságon
2017. július 16.  |  22:18
Miskolcon délután elkészítették a jövő héten zajló Egyetemi Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar női egyetemi bajnok TFSE női csapata két - az egész mezőny számára - ismeretlen ellenfelet kapott. A férfi mezőny csapatainak viszont a házigazda miskolci férfi csapat ismeretlen, s ez akár Drahos Gábor együttese számára előny is lehet. Első látásra hazánk férfi egyetemi bajnokcsapatának a Debreceni Egyetem együttesének a dolga tűnik a legnehezebbnek.

Lendületesen, pörgősen, flottul ment minden a sorsolásnál, az egyetemi Eb fő szervezői, tudva, hogy a technikai értekezletre érkező küldöttségek tagjai hosszú, fárasztó utazást követően érkeztek meg Miskolcra, nem traktálták hosszú beszédekkel a csapatok képviselőit, gyorsan a lényegre tértek, s a 12 női együttest négy darab hármas, a 16 férfi gárdát pedig négy négyes csoportba sorsolták.

Az udvariasság is úgy diktálja, hogy a hölgyekkel kezdjük. A TFSE csapata A1-es kiemeltként a pozsonyi Comenius egyetem, valamint az Észt Élettudományi Egyetem csapatát kapta ellenfélül.

Boros Zoltán, a TFSE edzője: - Két teljesen ismeretlen ellenfelet kaptunk, az utóbbi években sem a szlovák, sem pedig az észt együttes nem szerepelt sem az egyetemi Eb-n, sem pedig az Európai Egyetemi Játékokon. Bízom benne, hogy csapatom ki tudja használni az európai egyetemi tornákon az előző években megszerzett tapasztalatát, és már holnap megteszi az első lépést első célunk, a legjobb nyolc közé jutás, azaz a csoportból való továbblépés felé.

A TFSE csapata a felújított Egyetemi Körcsarnokban játssza csoportmérkőzéseit:

Július 17. hétfő, 13.45: TFSE - Comenius Egyetem

Július 18. kedd, 20.30: TFSE - Észt Élettudományi Egyetem

A férfi mezőnyben a miskolci gárda, mint házigazda szintén az A1-es kiemelést kapta, és a német Münster Egyetem, a lengyel, azon belül is lublini Marie Curie Sklodowska Egyetem, valamint Szlovéniából a Primorska Egyetem csapatát sorsolták a vendéglátó együttes mellé. 

Drahos Gábor, a Miskolci Egyetem edzője: - Nagyon remélem, sok miskolci sportbarát kilátogat majd buzdítani a magyar csapatokat az Eb-n. A német és a szlovén csapat előző eredményeit ismerjük, ahogy hallottuk, jó szerkezetű együttesek ellen kell felvennünk a harcot, a lengyel csapat viszont - hozzánk hasonlóan - új a mezőnyben. Remélem, a miskolci közönség hathatós támogatásával el tudjuk érni a célt, ugyanis szeretnénk továbbjutni a csoportból. Túl sokat nem tudunk az ellenfelekről, de mindent megpróbálunk - kérdés, mire lesz elég.

A Miskolci Egyetem csapata mérkőzéseinek a Generali Aréna ad otthont:

Július 17. hétfő, 18.15: Miskolci Egyetem - Münster Egyetem

Július 18. kedd, 18.15: Miskolci Egyetem - Marie Curie Sklodowska Egyetem

Július 19. szerda, 18.15: Miskolci Egyetem - Primorska Egyetem

Első látásra roppant nehéznek tűnik a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság aranyérmesének, a Debreceni Egyetem csapatának a sorsolása, hiszen a tavaly is figyelemre méltó szereplést bemutató, bronzérmet szerző, kiemelt Bologna Egyetem, a mindig veszélyes Pitesti Egyetem, valamint a remek adottságú kosarasok alkotta francia Rouen Egyetem mellé került a magyar egyetemi bajnok. 

Kovács Imre a Debreceni Egyetem megbízott edzője: - Első látásra úgy tűnik, nincs ennél nehezebb csoport, igen erős riválisokkal sorsolták össze csapatunkat. Ami biztos, nekimegyünk minden ellenfelünknek, utolsó erőtartalékainkat is mozgósítva küzdeni fogunk. Veszítenivalónk nincs, bátran, vagányan kell játszanunk, és megpróbálunk mindent kiadni magunkból, és a lehető legjobb eredményeket elérni.

A Debreceni Egyetem csapata a jégcsarnokban játssza csoportmérkőzéseit:

Július 17. hétfő, 18.15.: Debreceni Egyetem - Bologna Egyetem

Július 18. kedd, 20.30.: Debreceni Egyetem - Rouen Egyetem

Július 19. szerda, 16.00: Debreceni Egyetem - Pitesti Egyetem.

Az egyetemi Európa-bajnokságon három magyar játékvezető közreműködik majd: Bács Csaba, Lengyel Ádám és dr. Mészáros Balázs. Érdekesség, hogy Bács gyakorlatilag átállt, hiszen Splitben, az Egyetemi Eb-n, valamint Rotterdamban az Európai Egyetemi Játékokon a debreceni csapat színeiben még játékosként vett részt a tornákon.



Vármegyei szövetségek