Európai Egyetemi Játékok: Pihenőnap után, nagy kihívások előtt
22
Jul
2024
Európai Egyetemi Játékok: Pihenőnap után, nagy kihívások előtt
2024. július 22.  |  08:00
Amint arról már beszámoltunk, mind a négy magyar csapat továbbjutott a csoportkörből az Európai Egyetemi Játékok miskolci kosárlabda tornáján. Vasárnap az alsóházi küzdelmeket kezdték meg az abban érintett csapatok, így mind a négy magyar alakulat pihenhetett. Hétfőn azonban a negyeddöntőkben nagy kihívás vár minden csapatunkra.
 
 
A TF-es lányok szakvezetője, Kováts Gabriella akár tanácsot is kérhet miskolci kollégájától, Kovács Dénestől, mit kell tenni a vendéglátókat 34, a cseh Ostrava együttesét pedig 52 pontos különbséggel legyőző bolognai lányok ellen. Az összecsapás 13 órakor kezdődik a DVTK Arénában. Az eddig látottak alapján nem a magyar egyetemi bajnok az esélyes, ám ha Kovács jó tanácsokat ad Kovátsnak, és azokat a pályán sikerül is megvalósítani, abból akár előnyt is kovácsolhat a TFSE együttese.
 
A két szakvezető egyébként annak kapcsán is konzultálhat, hogy a TF csapatát a nyitányon biztosan legyőző bécsi lányok ellen mi lehet a célravezető stratégia a miskolciaknak a következő, a 16 órakor kezdődő negyeddöntőben.
 
15 óra 15 perctől a magabiztos sikere után két roppant fordulatos mérkőzést játszó miskolci férfi alakulat vesztenivaló nélkül léphet pályára a Generali Arénában az európai egyetemi kosárlabdában hosszú évek óta meghatározó korábbi többszörös győztes litván Vytautas Magnus egyetem gárdája ellen. A baltiak nehéz csoportot nyertek meg könnyedén, horvát ellenfelüket 16, szlovén riválisukat 23, végül olasz ellenlábasukat 35 ponttal legyőzve.
 
Ezzel egyidejűleg a debreceniek alapvetően hasonló alaphelyzetből vágnak majd neki a rendezvény idejére kosárlabda pályává átalakított jégcsarnokban a spanyol Sevillai Egyetem ellen. A spanyolok román ellenfelüket 16, lengyel riválisukat 13, a csoportdöntőben pedig egy olasz gárdát 17 ponttal legyőzve lettek veretlenül csoportelsők.
 
 
A mérkőzések kezdeti időpontjuktól stream közvetítésen élőben is megtekinthetők az Európai Egyetemi Játékok oldalán: https://eug2024.eu/. Az oldalon belül a kosárlabdára (basketball) kattintva a július 22-i játéknapon a mérkőzések sorában a kiválasztott találkozón belül a piros stream feliratra kell rányomni, ha valaki szeretné élőben követni az eseményeket.
 
 
 
 
Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek