Légiós körkép: Valerio-Bodon Vincent 17 pontig jutott a G-Ligában
23
Dec
2023
Légiós körkép: Valerio-Bodon Vincent 17 pontig jutott a G-Ligában
2023. december 23.  |  12:45
Ezen a héten a Crvena zvezda két Euroliga-meccset játszott - előbb simán kikapott hazai pályán a Real Madridtól (58-72), utána viszont fontos sikert aratott a Maccabi Playtika Tel-Aviv ellen (92-98), így 6-10-zel a 15. most a tabellán. Hanga Ádám a Real ellen is jó volt (10 pont, 3 pattanó, 4 gólpassz), és az izraeliek ellen is hozzátette a magáét (6 pont, 3-3 pattanó és gólpassz). Az ABA Ligában nincs karácsony, a zvezda holnap este 19 órakor játszik majd a Split ellen.
 
Az ACB Ligában ma este van még három mérkőzés, de a magyar érdekeltségű csapatok már pályára léptek a 15. fordulóban, sajnos kevés sikerrel. A Básquet Girona egy jó második negyeddel esélyt teremtett magának a Surne Bilbao otthonában, a második félidőben azonban folyamatosan engedte ki a kezéből a mérkőzés irányítását, és ki is kapott a vendég gárda (80-74). Golomán György volt csapata legjobbja 13 ponttal, 5 lepattanóval és 3 blokkal (21 VAL). A Girona 7-8-cal a 12. helyen áll.
 
A MoraBanc Andorrának esélye sem volt a Dreamland Gran Canaria ellen, miután az első három felvonásban 25 pontos hátrányba került a gárda (77-98) - az andorrai gárda 4-11-gyel most már kiesőhelyen áll, a 17. pozícióban. Somogyi Ádám most 9 percnyi játéklehetőséget kapott, 3 gólpasszt tett a közösbe.
 
Japánban a Kawasaki Brave Thunders talán pontot tett pocsék sorozata végére. Hét közben még kikaptak a Central csoport utolsó helyén álló Toyama Grousestől is, ráadásul hazai pályán (71-87), ami zsinórban az ötödik vereségük volt, ma reggel viszont megverték a Toyotsu Fighting Eagles Nagoyát (77-89) - holnap reggel is összecsap majd egymással a két gárda. A Kawasaki 15-8-cal még mindig második a Centralban. Rosco Allen elsőre 9 pontig, 12 pattanóig és 3 gólpasszig jutott (14 VAL), másodjára pedig igazi nyerőember volt (16 pont, 4-4 pattanó és szerzett labda, 3 gólpassz, 25 VAL).
 
A G-Ligában a South Bay Lakers 1-1-et hozott a héten: előbb kikapott az Osceola Magictől (113-121), a Delaware Blue Coatsot viszont szoros meccsen verte a "kis Lakers" (128-126), így 8-8-cal most a negyedik a gárda a nyugati csoportban. Valerio-Bodon Vincent a Magic fiókcsapata ellen egészen kiválóan játszott, 23 perc alatt 17 pontig jutott, közte 5/7-es triplázással - volt még emellett 2 lepattanója, 1 gólpassza és 3 szerzett labdája. A Blue Coats ellen 14 percet tölthetett a pályán, 3-3 pont és gólpassz, valamint 2 lepattanó voltak a mutatói.
 
A Flamengo játszott tegnap este is a brazil bajnokságban, nyert is a gárda a Fortaleza BC ellen (77-74), így továbbra is tartja első helyét, most már 11-2-es mérleggel. Filipovity Márkó 7 ponttal és 3 lepattanóval járult hozzá a sikerhez. A piros-fekete együttes ma este is játszik, ezen a streamen élőben nézhető is az Unifacisa elleni összecsapás.
 
A lengyeleknél a Trefl Sopot ma este lép pályára a WKS Slask Wroclaw vendégeként, a Neptunas pedig szintén ma este látja vendégül a Rytast a litván élvonalban.
 
 
 
Térjünk át a hölgyekre. A hét egyik híre volt, hogy Studer Ágnest bejelentette új csapata - a magyar válogatott irányítója a francia Flammes Carolo Basket együttesénél folytatja karrierjét.
 
Arról hét közben olvashattatok már, hogy a Beretta Famila Schio kikapott a DVTK HUN-Therm otthonában az Euroligában, így az olasz együttes 6-4-gyel maradt a negyedik az A csoportban - Juhász Dorka sérülés miatt nem játszott ezen a meccsen sem. A Schio és az Oxygen Basket Roma is ma este játszanak majd az olasz bajnokságban.
 
A CBK Mersinnek nagyon nem ment a hét közben, 70-54-re, simán kikapott a török gárda hazai pályán a Villeneuve d'Ascq LM-től - 6-4-gyel még mindig második a Mersin a B csoportban, de ugyanolyan mérlege van, mint az őket most legyőző franciáknak és a lengyel Polkowicének. Kiss Virág 3 ponttal és 5 lepattanóval a harmadik leghasznosabb játékos volt a törököknél. A Mersin ma a Fenerbahce vendége lesz a török ligában.
 
Az ACS Sepsi-SIC 30 pontos, hatalmas verést mért a Polski Cukier AZS UMCS Lublinra (88-58), így meg is előzte riválisát a tabellán, feljött a hetedik helyre az A csoportban (2-8) - a lengyelek 1-9-cel az utolsók. Bernáth Réka továbbra sem játszik a Lublinnál, Gereben Lívia 6 ponttal, 2 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt (11 VAL). Mindkét gárda ma este játszik saját bajnokságában.
 
A PolskaStrefaInwestycji Enea AJP Gorzów idegenben is legyőzte a francia Union Feminine Angerst (68-75), így kettős győzelemmel jutott a EuroCup legjobb 16 csapata közé - a lengyelek következő ellenfele a Galatasaray lesz a nyolcaddöntőben. Wentzel Nóra 2 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt ért el. A Gorzów csak a két ünnep között lép majd pályára a lengyel élvonalban.

Vármegyei szövetségek