Tippmix Női NB I: A 4. forduló válogatottja
22
Dec
2023
Tippmix Női NB I: A 4. forduló válogatottja
2023. december 22.  |  14:55

Halasztott mérkőzéssel, egy BKG-Sopron találkozóval lett teljes a 4. forduló - nézzük a legjobb egyéni teljesítményeket!

 

Irányító

Kolby Morgan – E.ON ELTE BEAC (2)

Komoly fejtörést okozott a két hátvédposzt a fordulóban, ugyanis mind Ruff-Nagy Dóra (17 pont, 4-4 szerzett labda, lepattanó és gólpassz, 28 VAL), mind Angyal Barbara (20 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 30 VAL) helyet követelt magának. Végül nyers VAL-érték alapján Morgan és Charles került be – utóbbihoz nem fért kétség, mivel a mezőny legjobbja volt egy erős ellenfél, a Pécs ellen, míg Ruff-Nagy a győriekkel a sereghajtó Ceglédet verte, Angyal és Morgan BEAC-a pedig hazai pályán szenvedett vereséget a rivális Vasastól. Így aztán némi „súlyozás” után maradtak a nyers számok, ezen a téren pedig nem lehetett panasz Morgan teljesítményére: 26 pontot szórt (7/9 dupla, 2/7 tripla, 6/6 büntető), nyolc alkalommal csak személyi hiba árán tudták megállítani, leszedett 4 lepattanót, elcsent két labdát, valamint kiosztott két gólpasszt is – 36 játékperc alatt szállította 32 VAL-ját.

 

Dobóhátvéd

Kaila Charles – DVTK Hun-Therm (3)

Keményen megszorongatta a Pécs a diósgyőrieket, mindössze egyetlen ponttal győzött az azóta is veretlen listavezető DVTK ezen az októberi találkozón. Charles klasszis teljesítményt nyújtott hazai oldalon, 19 pont (5/6 dupla, 2/3 tripla, 3/4 büntető), 9 lepattanó, 2-2 gólpassz és blokkolt dobás, valamint 5 kiharcolt fault került a neve mellé – 30 perc alatt 32 VAL-t ért el.

 

Kiscsatár

Szerencsés Tamara – Vasas Akadémia (1)

A korábbi 3x3-as korosztályos válogatott játékos leginkább ellentmondást nem tűrő védőmunkájáról ismert, de a BEAC elleni fővárosi derbin támadójátékával bizonyult nyerőembernek. A padról beszállva hintett 24 pontot (3/4 dupla, 4/9 tripla, 6/7 büntető),kiharcolt 7 szabálytalanságot, lekapott 3 lepattanót, valamint kiosztott két asszisztot – 34 perc alatt 27 VAL-lal segítette értékes győzelemhez a pasarétieket.  

 

Erőcsatár

Jelena Brooks – Sopron Basket (3)

Érvényesítette a papírformát az októberről decemberre halasztott mérkőzésen a Sopron – bár 22-21-re még a szigetszentmiklósiak vezettek, innen egy 25-0-s rohammal átvette az irányítást a címvédő, és végül 30 pontos sikert aratott. Brooks a mezőny legjobbjaként 22 ponttal (4/5 dupla, 4/7 tripla, 2/2 büntető), 7 gólpasszal, 4-4 lepattanóval és szerzett labdával, valamint 6 kiharcolt faulttal zárt, 34 perc alatt 37 VAL-t szorgoskodva össze.

 

Center

Monika Czinano – TFSE-MTK (3)

Nagy meccset nyert a TFSE a Szekszárd ellen, kettő ponttal bizonyultak jobbnak a fővárosiak a tolnai gárdánál. Czinano közel járt a dupla-duplához, 16 pontja (6/9 dupla, 4/4 büntető) mellé 9 lepattanót gyűjtött be – volt még egy labdaszerzése, két gólpassza, valamint 5 kiharcolt személyije, 34 perc alatt 28 VAL-t termelt.

 

 

Vármegyei szövetségek