Tippmix Női NB I: A 8. forduló válogatottja
11
Dec
2023
Tippmix Női NB I: A 8. forduló válogatottja
2023. december 11.  |  19:35

Sopron – DVTK, valamint Győr – Szekszárd rangadót is rendeztek a női élvonalban, lássuk a legjobb egyéni teljesítményeket!

A forduló MVP-jére IDE KATTINTVA lehet szavazni!

 

Irányító

Myah Taylor – Vasas Akadémia (1)

Nem bővelkedett a klasszis irányító-teljesítményekben a forduló, de a pasarétiek amerikai karmestere tett róla, hogy ne dobóhátvédet kelljen a posztra „erőltetni”. A Cegléd elleni győzelem alkalmával 12 pontot (3/7 dupla, 0/1 tripla, 6/7 büntető), 6 gólpasszt, 3-3 lepattanót és szerzett labdát, valamint 5 kiharcolt szabálytalanságot jegyzett egy eladott labda mellett, 25 perc alatt 22 VAL-t elérve.

 

Dobóhátvéd

Szabó Fanni – TFSE-MTK (3)

Harmadszor szerepel már a legjobbak között a remek szezont futó Szabó, ezúttal az egész forduló legmagasabb VAL-értékét szállítva vezette sikerre a TFSE-t a BEAC elleni fővárosi derbin. 27 pontot (5/9 dupla, 3/4 tripla, 8/9 büntető), 4 asszisztot, 3-3 lepattanót és labdaszerzést, 6 kiharcolt faultot, valamint egy blokkot jegyeztek fel „lőlapjára” egy labdaeladás mellett, 33 játékperce alatt mindez 37 VAL-t ért.

 

Kiscsatár

Toman Petra – DVTK Hun-Therm (2)

Őrzi makulátlan bajnoki mérlegét a diósgyőri alakulat, a címvédő Sopron Basket otthonából is elhozta a két bajnoki pontot Völgyi Péter alakulata. A 2005-ös születésű Toman nem hogy nem ijedt meg a feladattól és a nagynevű ellenféltől, hanem a mezőny egyik legjobbjaként fontos dobásokat vállalt el és értékesített. 17 ponttal (2/3 dupla, 2/6 tripla, 7/7 büntető), 7 lepattanóval, 4 kiharcolt faulttal és egy gólpasszal segítette csapatát a rangadón, 26 perc alatt 24 VAL-lal zárva.

 

Erőcsatár

Quionche Carter – TFSE-MTK (1)

Szabó Fanni mellett az amerikai Carter is villogott a BEAC ellen, a padról beszállva hintett 19 pontot (4/6 dupla, 3/7 tripla, 2/2 büntető), leszedett 9 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt, szerzett 3 labdát, és még két szabálytalanságot is kiharcolt. 27 percet töltött parketten, ezalatt 31 VAL-ig jutott.

 

Center

Cyesha Goree – SERCO UNI Győr (1)

A Szekszárdot fogadta a Győr a forduló másik rangadóján, Goree így korábbi csapata ellen léphetett pályára – és ha már ott volt, jól is játszott. 13 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, volt 2-2 szerzett és eladott labdája, valamint 3 kiharcolt faultja is, 39 perc alatt 24 VAL-t szorgoskodott össze. Bár a ceglédi Barnai Judit 25-ig jutott (12 pont, 14 lepattanó), ám a Győr győzött, míg a CEKK kikapott, így ezúttal ha szorosan is, de Goree nyerte ezt a versenyt.

 

 

Vármegyei szövetségek