Tippmix Női NB I: A 14. forduló válogatottja
20
Mar
2023
Tippmix Női NB I: A 14. forduló válogatottja
2023. március 20.  |  11:50

December végén kezdődött, de csak hétvégén ért véget a női élvonal 14. fordulója - nézzük a legjobb egyéni teljesítményeket!

 

Irányító

Studer Ágnes – Atomerőmű KSC Szekszárd (3)

Magabiztos játékkal verte a Vasast a Szekszárd az óév utolsó napjaiban, a válogatott játékmestere pedig remekül mozgatta csapatát a derbin. Studer 11 ponttal (2/4 dupla, 2/2 tripla, 1/3 büntető), 12 gólpasszal, 4 lepattanóval, 3-3 szerzett és eladott labdával, valamint két kiharcolt szabálytalansággal zárta az összecsapást, 34 perc alatt 25 VAL-t szállítva.

 

Dobóhátvéd

Böröndy Vivien – Sopron Basket (1)

A Szekszárdhoz hasonlóan a Sopron sem hibázott a Cegléd ellen, több mint 60 pontos sikert aratott a bajnoki címvédő. Szokás szerint eloszlottak a terhek soproni oldalon, tíz játékos ért el legalább 9 VAL-t – közülük ezúttal a nevelőegyesületéhez az idei szezonban visszatérő Böröndy Vivien játékát emelnénk ki. A 3x3-ban is komoly tapasztalattal rendelkező hátvéd – bedobó 17 pontot (3/6 dupla, 2/2 tripla, 5/5 büntető), 3-3 lepattanót, gólpasszt és kiharcolt faultot, valamint egy labdaszerzést jegyzett 23 játékperce során, mindez 24 VAL-t ért.

  

Kiscsatár

Tyaunna Marshall – TFSE-MTK (4)

Bár a TFSE elbukta a Csata elleni fővárosi derbit, Marshall játékára nem lehetett panasza Magyar Bianka vezetőedzőnek. Az amerikai 13 pontos (6/11 dupla, 0/2 tripla, 1/2 büntető), 11 lepattanós dupla-duplát ért el két labdaszerzéssel, egy gólpasszal és egy kiharcolt faulttal fűszerezve, 31 perc alatt 20 VAL-ig jutott.

 

Erőcsatár

Kiss Angelika – DVTK-Hun-Therm (2)

A DVTK is hozta a kötelezőt a PINKK otthonában, 31 ponttal győzött Völgyi Péter alakulata a sereghajtó ellen. A diósgyőriek válogatott magasembere nagyon elemében volt a mérkőzésen, mindössze egyetlen mezőnydobást hibázva jutott el 21 pontig (10/10 dupla, 0/1 tripla, 1/3 büntető), remek hatékonysággal dolgozott. A pontszerzés mellett a játék többi eleméében is kiemelkedőt nyújtott, hiszen 10 lepattanója mellett kiosztott 5 gólpasszt, volt három labdaszerzése, valamint három kiharcolt szabálytalansága is – negatívumként egyetlen labdaeladását említhetjük meg. 27 perc is elegendő volt számára 38 VAL-ig, amivel idén második alkalommal került be a forduló legjobbjai közé.  

 

Center

Samantha Fuehring – Ludovika Csata (4)

A már fentebb említett Csata – TFSE derbi hőse egyértelműen a hazaiak amerikai középjátékosa volt, aki parádés dupla-duplával vezette győzelemre csapatát. Fuehring 25 pontja (6/16 dupla, 3/7 tripla, 4/4 büntető) mellé nem kevesebb, mint 22 lepattanót gyűjtött be (17 védő, 5 támadó), ezen számok mellett csak hab a tortán 6 kiharcolt faultja, három gólpassza, két labdaszerzése, illetve egy blokkolt dobása. 39 perc alatt 45 VAL-ig jutott, így természetesen ő lett a forduló MVP-je.

 

Vármegyei szövetségek