Tippmix Női NB I: A 20. forduló válogatottja
28
Feb
2023
Tippmix Női NB I: A 20. forduló válogatottja
2023. február 28.  |  14:30

Közeledik az alapszakasz vége, ilyenkor rendszerint magasabb sebességi fokozatba kapcsolnak a csapatok. Két rangadót is rendeztek a fordulóban, és természetesen akadtak remek egyéni teljesítmények is - lássuk ezeket! 

 

Irányító

Kiana Williams – VVBW CEKK Cegléd (3)

Bár a Cegléd kikapott hazai környezetben a Csatától, a kék-sárgák amerikai légiósának teljesítményére nem lehetett panasza Lo Elhadji Malick vezetőedzőnek. Williams 36 percet töltött a pályán, ezalatt 25 pontot (6/12 dupla, 4/9 tripla, 1/1 büntető), 2-2 lepattanót és gólpasszt, 3 szerzett és 4 eladott labdát, 6 kiharcolt szabálytalanságot, valamint egy blokkolt dobást jegyeztek fel a neve mellé – 24 VAL-lal zárta a találkozót.  

 

Dobóhátvéd

Arella Guirantes – DVTK-Hun-Therm (4)

30 pontos sikert aratott a BEAC ellen a DVTK, a sérülésből nemrég felépülő Guirantes pedig ott folytatta, ahol abbahagyta: 22 pontot (7/10 dupla, 0/4 tripla, 8/8 büntető) szórt, kiosztott 5 gólpasszt, leszedett 3 lepattanót, valamint hat alkalommal is csak személyi hiba árán tudták megállítani a fővárosi védők. A képet mindössze egyetlen eladott labda árnyalja, a 26 játékperc alatt elért 28-as VAL mutató remek teljesítményt sugall.

  

Kiscsatár

Madár Eszter – Vasas Akadémia (1)

Már a legutóbbi fordulóban is „pályázott” a fordulóválogatottságra a Vasas játékosa, ezúttal össze is jött neki. A PINKK ellen bár akadtak hibák a pasarétiek játékában, végül közel 90 pontot dobva behúzták a győzelmet – legjobbjuk pedig a korábbi korosztályos, valamint 3x3-as válogatott bedobó lett. Madár 18 pontos (9/15 dupla), 12 lepattanós dupla-duplát szállított, ehhez ráadásul mindössze 23 játékpercre volt szüksége. Statisztikai lapja egy labdaszerzéssel, két gólpasszal, valamint három kiharcolt faulttal teljes, 30 VAL-t ért el.   

 

Erőcsatár

Lauren Manis – TFSE-MTK (1)

A tavaly Cegléden is megforduló amerikai magasember remekül játszott a BKG ellen, rendesen megdolgoztatva a statisztikusokat. 21 pontot (6/10 dupla, 1/3 tripla, 6/6 büntető), 10 lepattanót, 5-5 szerzett és eladott labdát, 4 kiharcolt faultot, 2 asszisztot, valamint egy blokkot jegyeztek fel a neve mellé – 32 perc alatt elért 34 VAL-ja a legtöbb ebben a körben, így ő érdemelte ki a forduló MVP címét.

 

Center

Beatrice Mompremier – SERCO UNI Győr (6)

A vártnál talán könnyedebb sikert aratott a Győr a PEAC otthonában, hála javarészt a kiemelkedő centermunkát bemutató Mompremiernek - pedig nem kisebb név állt vele szemben, mint az ötszörös fordulóválogatott Kiss Virág. Bár a támadóoldalon zavarba lehetett hozni az amerikai középjátékost (8 pont, 4/14 dupla, 0/1 büntető), hátul bőven kompenzált: nem kevesebb, mint 20 lepattanót szedett le, melyből ráadásul 11 támadólepattanó volt, rengeteg esélyt teremtve csapatának a pontszerzésre. Emellett volt még 4-4 blokkja és gólpassza is, egy labdaszerzés mellett pedig háromszor adta el a játékszert – 31 perc alatt 27 VAL-lal zárta mozgalmas estéjét.

Vármegyei szövetségek