Tippmix Női NB I: A 19. forduló válogatottja
20
Feb
2023
Tippmix Női NB I: A 19. forduló válogatottja
2023. február 20.  |  18:00

Izgalmas fordulón vagyunk túl a női élvonalban. Több közvetlen rivális is összecsapott, hatalmas pontrekord is született, ne is húzzuk az időt, lássuk a legjobban teljesítő játékosokat!

 

 

Irányító

Ruff-Nagy Dóra – SERCO UNI Győr (1)

Egészen a 2008/2009-es idényig kell visszamennünk az időben, hogy olyan pontkülönbségű mérkőzést találjunk, mint a hétvégi Győr – PINKK derbi. A Rába-partiak végig maximális erőbedobással, koncentráltan kosárlabdáztak, melynek eredménye 143 dobott pont, valamint 230 VAL lett, kilencen is kétszámjegyű ponttal zártak a zöld-fehéreknél. Egyik legjobbjuk a korábbi válogatott Ruff-Nagy Dóra volt, a játékmester 21 ponttal (5/5 dupla, 2/4 tripla, 5/6 büntető), 6 gólpasszal, 3 lepattanóval, két labdaszerzéssel és öt kiharcolt szabálytalansággal zárt, 21 játékperc is elegendő volt számára 34 VAL-hoz.

 

Dobóhátvéd

Dúl Panka – TFSE-MTK (1)

Története során először győzte le az élvonalban a Szekszárdot a TFSE, a bravúros siker egyik kulcsfigurája pedig Dúl Panka volt. A sokoldalú hátvéd-bedobó 16 pontja (2/3 dupla, 2/6 tripla, 6/8 büntető) mellett 7 gólpasszal jelezte: jó helyen van nála a labda, nem véletlenül keresték gyakran a végjátékban a társak. Statisztikai lapja 3 lepattanóval, 6 kiharcolt faulttal, valamint 2-2 szerzett és eladott labdával teljes, mindez 34 perc alatt 25 VAL-t ért.

  

Kiscsatár

Dubei Debóra – SERCO UNI Győr (1)

Gyakorlatilag minden pályára lépő játékos jól játszott a győrieknél a már fentebb említett PINKK elleni derbin, de akadtak azért kiemelkedő teljesítmények, például az utóbbi időszakban a válogatottban is remeklő Dubei Debóráé. A bedobó 18 pontos (3/3 dupla, 2/5 tripla, 6/7 büntető), 10 lepattanós dupla-duplát szállított a padról beszállva, de hat asszisztja és három labdaszerzése is említésre méltó. A negatív rovatban mindössze egyetlen labdaeladás szerepel, 21 perc alatt elért 37 VAL-jával a forduló MVP címét is kiérdemelte.

 

Erőcsatár

Samantha Cooper – VBW CEKK Cegléd (2)

Többen is pályáztak a forduló legjobb erőcsatára címre – ha csak a „nyers” VAL értéket nézzük, Cyesha Goree (22 pont, 9 lepattanó, 32 VAL) volt a legjobb, de remekelt a BEAC-ot legyőző Vasas bedobója, Madár Eszter (16 pont, 14 lepattanó, 27 VAL) is. Goree csapata, a Szekszárd azonban kikapott az amerikai-magyar klasszis minden igyekezete ellenére – a Vasas és a Cegléd viszont győzött, utóbbi a BKG otthonából hozta el a két bajnoki pontot. A ceglédiek kanadai magasembere 17 pontja (6/14 dupla, 1/5 tripla, 2/2 büntető) mellé 18 lepattanót kaparintott meg, 5 kiharcolt szabálytalanság, egy eladott labda és két gólpassz társaságában – 36 perc 29 VAL-ig jutott.

 

Center

Kiss Virág – NKA Universitas PEAC (5)

Kevésen múlt, de végül győztesen távozott a Csata otthonából a PEAC, Kiss Virág pedig ezúttal is hozta a tőle idén megszokott magas szintet - pedig nem volt könnyű dolga, a bajnokság legjobb centerei közé tartozó Samantha Fuehringgel nézett farkasszemet. A pécsiek középjátékosa azonban nem jött zavarba, 19 pontos (5/12 dupla, 1/1 tripla, 6/7 büntető), 10 lepattanós dupla-duplát szállított 8 kiharcolt szabálytalansággal, 3-3 gólpasszal és eladott labdával, valamint egy blokkolt dobással. Minden egyes pontjára szüksége is volt a mecsekaljai gárdának, 33 perc alatt végül 33 VAL-lal zárt.

 

Vármegyei szövetségek