Kezdődnek a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntői
16
Feb
2023
Kezdődnek a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntői
2023. február 16.  |  13:30

A mai napon játsszák a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőit, lássuk a párharcokat!

 

 

NKA Universitas PEAC – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós – 18:00 – Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia

A tabella 4. helyén álló PEAC a jelenleg 10. BKG-t fogadja. A pécsiek 14-4-es, a szigetszentmiklósiak 4-13-as mérleggel bírnak, Gedei Tibor együttese ráadásul nincs jó formában, zsinórban hat vereséget számlálnak a Kosok. Az alapszakaszban már mindkétszer összecsaptak a felek, októberben 78-67-re, januárban pedig idegenben 87-57-re győzött a mecsekaljai gárda. Mindkét keretben történtek változások a közelmúltban, a PEAC Cassidie Burdick helyére Jazmon Gwathmey-t igazolta le, a BKG pedig a korábban Cegléden is pattogtató Dominique McBryde-dal pótolja a távozó Kayla Jonest. Kérdés, lehet, hogy a pécsiek két válogatottja, Kiss Virág és Wentzel Nóra mennyire pihenten állt újra munkába (bár a vasárnapi, Románia elleni mérkőzésen csak Kiss volt tagja a szűkített keretnek). A mindössze második élvonalbeli idényét játszó BKG-nak több ideje volt (viszonylag) teljes kerettel készülni a derbire, meglátjuk, ez mire lesz elegendő a baranyaiak ellen.

 

DVTK – Hun-Therm – E.ON ELTE BEAC – 18:00 – Miskolc, DVTK Aréna

A kupa címvédője bombaformában, tízes bajnoki győzelmi sorozattal tarsolyában ment el a válogatott szünetre, de a „pihenő” talán mozgalmasabbra sikeredett, mint az azt megelőző időszak. Miskolc adott ugyanis otthont a két sikerrel megvívott Európa-bajnoki selejtezőnek, a DVTK-ból pedig hárman is tagjai voltak a kontinensviadalon való részvételt kiharcoló nemzeti csapatnak. Völgyi Péter vezetőedző elmondása szerint Monika Grigalauskyte kisebb sérüléssel érkezett vissza a litván válogatottból, valamint Arella Guirantes bokája sem gyógyult még meg teljesen, így az ő játékuk kérdéses – Milica Jovanovic biztosan nem lesz még bevethető a találkozón. A felek idén eddig egyszer találkoztak, november közepén hazai környezetben 70-48-ra győztek a piros-fehérek. A diósgyőriek 16-2-vel a tabella második helyén állnak, a BEAC 8-10-es mérleggel hatodik, kérdés, hogy a sérüléssel bajlódó miskolci légiósok közül ki tudja végül vállalni a játékot.

 

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd – 18:00 – Sopron, NOVOMATIC Aréna

Az elmúlt évek két topcsapata közül csak egy jut be a kupa elődöntőjébe. A bajnoki tabellát 17-1-es mérleggel vezető Sopron egyetlen vereségét éppen a Szekszárd ellen szenvedte el, még a 9. fordulóban, november közepén – azóta azonban két légiós is távozott a tolnaiaktól Victoria Vivians és Ruth Hebard személyében. A szekszárdiak 13-5-tel az ötödik helyet foglalják el a bajnoki pontvadászatban, náluk a legnagyobb kérdés az lehet, ki tudja pótolni a két amerikai kieső produkcióját. Soproni oldalon nincsenek ilyen kérdőjelek, ráadásul a csapat a bajnokságban jól menetelt a szünetig, nyolcas győzelmi sorozatánál csak a DVTK tud hosszabb szériát felmutatni.

 

SERCO UNI Győr – Vasas Akadémia – 18:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Bár a csapatok bajnoki helyezése nem feltétlenül sugallja, kemény csatára van kilátás ebben a párharcban. A Rába-partiak 15 győzelem mellett két vereséget számlálnak, így a tabella harmadik helyén állnak, míg a pasarétiek 6-12-es mutatóval nyolcadikok – de a felek mindkét idei összecsapása nagy küzdelemben dőlt csak el. Októberben 93-85-re győzött hazai pályán a Győr, majd januárban idegenben aratott 80-74-es diadalt Cziczás László alakulata, így most sem lenne meglepő, ha nem alakulna ki nagyobb különbség. Válogatott kötelezettségek mindkét oldalon voltak, a Vasas soraiból Nadija Smailbegovic bemutatkozott a szerb nemzeti csapatban, győri oldalon pedig Cziczás mester másodedzőként, Török Ágnes, Dubei Debóra és Dombai Réka pedig játékosként vette ki a részét Izland és Románia legyőzéséből.

Vármegyei szövetségek