Tippmix Női NB I: A 16. forduló válogatottja
16
Jan
2023
Tippmix Női NB I: A 16. forduló válogatottja
2023. január 16.  |  16:00

Szekszárd - DVTK rangadót, valamint több jó teljesítményt hozott a női élvonal 16. fordulója. Lássuk a legjobbakat!

 

Irányító

Studer Ágnes – Atomerőmű KSC Szekszárd (2)

Hazai pályán vesztett rangadót a Szekszárd a DVTK ellen, de ez legkevésbé a válogatott karmester játékán múlott. Studer 18 pontot, 7 asszisztot 4-4 lepattanót és kiharcolt faultot, valamint két szerzett és három eladott labdát jegyzett a rangadón, vezére volt csapatának. 33 perc alatt 22 VAL-ig jutott.  

 

Dobóhátvéd

Dombai Réka – SERCO UNI Győr (5)

Nagyon elemében volt az immáron ötödik alkalommal „beválogatott” Dombai a Csata ellen, kerek 30 pontot „gurított” a fővárosiaknak – tette mindezt pazar hatékonysággal, és egy ritka számsorral (5/7 dupla, 5/7 tripla, 5/7 büntető). Lőlapja 4 lepattanóval, 3 gólpasszal, egy szerzett és négy eladott labdával, valamint 8 kiharcolt szabálytalansággal teljes – 36 perc alatt ugyanennyi VAL-t szállított, be is húzta a forduló MVP címét.

  

Kiscsatár

Darcee Garbin – DVTK-Hun-Therm (1)

Garbin triplái úgy kellettek a miskolciaknak a Szekszárd ellen, mint egy falat kenyér – egészen pontosan hat ilyen falatot helyezett el a tolnaiak kosarában az ausztrál, 11 kísérletből, se duplát, se büntetőt nem emelt rá a derbin. Kis túlzással ha semmi mást nem csinált volna, akkor is a mezőny egyik legjobbjaként zárt volna, de 18 pontja mellé azért leszedett négy lepattanót, valamint volt egy gólpassza és egy eladott labdája is, két kiharcolt fault mellett. 27 perc alatt 19 VAL-lal zárt, valódi triplaspecialistaként játszott.

 

Erőcsatár

Cierra Burdick – NKA Universitas PEAC (2)

Az első és az utolsó negyedben mutatott jó játékával simán verte a PEAC a Vasast, a mecsekaljaiak amerikai magasembere pedig szép dupla-duplával zárta az összecsapást. Burdick 15 pontot (6/9 dupla, 3/3 büntető) és 13 lepattanót tett a közösbe, 1-1 szerzett és eladott labdával, valamint két kiharcolt szabálytalansággal megspékelve – mindez 27 VAL-t ért 23 játékperce során.

  

Center

Samantha Fuehring – Ludovika Csata (3)

Bár a Győr – Csata meccs főként Dombai Réka parádéjáról marad emlékezetes, a túloldalon becsülettel tette a dolgát a Csata amerikai centere is. Fuehring harmadszor került be a forduló legjobbjai közé, ezúttal 23 ponttal (5/8 dupla, 1/2 tripla, 10/12 büntető), 5 lepattanóval, 3 gólpasszal, egy blokkal, valamint két szerzett és egy eladott labdával zárt. 29 perc alatt szállított 35 VAL-t, így magabiztosan utasította maga mögé a centerek versenyében a pécsi Kiss Virágot (16 pont, 8 lepattanó, 30 VAL), valamint a BEAC-os Ana Vojtuleket (15 pont, 15 lepattanó, 29 VAL).

Vármegyei szövetségek