Tippmix Női NB I: A 11. forduló válogatottja
12
Dec
2022
Tippmix Női NB I: A 11. forduló válogatottja
2022. december 12.  |  12:00

Féltávhoz érkezett a női élvonal, körvonalazódnak az erőviszonyok. Lássuk a legjobb egyéni teljesítményeket!

 

Irányító

Angyal Barbara – E.ON ELTE BEAC (3)

Két fiatal magyar játékmester versengett a csapatba kerülésért, végül két faktor döntött a BEAC irányítója mellett: csapata győzött, valamint hajszálnyival jobb mutatókat hozott riválisánál, Studer Ágnesnél. A szekszárdiak kiválósága közel járt egy klasszikus tripla-duplához a Győr ellen (15 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz, 25 VAL), de a Rába-partiak végig kézben tartották az összecsapást, magabiztosan húzták be a rangadót. A BEAC a mindössze egy győzelemmel álló Cegléd otthonában nyert 10 ponttal, Angyal szép dupla-duplát szállított 12 pontjával (4/6 dupla, 0/5 tripla, 4/5 büntető) és 13 gólpasszával, elsőrangúan szolgálta ki társait. 7 lepattanójával ő sem járt messze a tripla-duplától, valamint volt még 5 kiharcolt szabálytalansága és két eladott labdája is – 35 perc alatt 27 VAL-ig jutott, így ha csak nagyon minimális különbséggel is, de ő került be a forduló válogatottjába.

 

Dobóhátvéd

Morgan Green – E.ON ELTE BEAC (4)

Angyal csapattársa is kitett magáért a Cegléd ellen, 19 pontját (6/9 dupla, 1/4 tripla, 4/4 büntető) 7 lepattanóval, 8 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel fejelte meg. Kiharcolt 6 faultot, akadt egy blokkja is, valamint háromszor adta el a játékszert, így 37 perc alatt 36-os VAL értékig jutott.

  

Kiscsatár

Alice Kunek – Sopron Basket (1)

Simán, több mint 30 ponttal verte hazai pályán a Sopron a PEAC-ot, a címvédőnél szokás szerint eloszlottak a terhek, hat játékos zárt 10 VAL fölött. Közülük ezúttal az ausztrál Kunek emelkedett ki valamelyest, aki 23 perc alatt hintett 21 pontot 5/7-es triplázással (2/5 dupla, 2/2 büntető). Volt még 3 lepattanója, két gólpassza, 1-1 labdaszerzése, blokkja, valamint kiharcolt szabálytalansága is, így 24 VAL-lal zárta az összecsapást.

 

Erőcsatár

Kiss Angelika – DVTK-Hun-Therm (1)

Parádés teljesítménnyel rukkolt elő a Csata ellen a DVTK saját nevelésű magasembere, nem is maradt el a piros-fehér győzelem. Kiss 21 pontos (7/9 dupla, 7/9 büntető), 13 lepattanós dupla-duplát szállított a fővárosiak ellen, hatékony, agilis játékkal vétette észre magát. Hatszor is csak személyi hiba árán tudták megállítani, volt 1-1 labdaszerzése, gólpassza és blokkja is, egyedüli negatívumként három eladott labdája hozható fel. 28 perc is elegendő volt számára 36 VAL-hoz.

 

Center

Beatrice Mompremier – SERCO UNI Győr (3)

Legutóbb a Sopron ellen nagyon nem ment a győriek amerikai középjátékosának, egy másik topcsapat, a Szekszárd ellen azonban kiköszörülte a csorbát. 17 ponttal, 9 lepattanóval, három blokkal, két labdaszerzéssel, három eladott labdával, egy gólpasszal, valamint 6 kiharcolt faulttal zárt a tolnaiak ellen, 31 perc alatt ugyanennyi VAL-t összegyűjtve.

 

Remek „párharcokat” hozott a „félidős” forduló, az irányítók mellett az MVP cím sorsa is nüanszokon múlt. Morgan Green impozáns számokat hozott a Cegléd ellen, de Kiss Angelika mutatói egy árnyalatnyival jobban festenek talán (papíron nehezebb ellenfél ellen). Pályafutása egyik, ha nem a legjobb mérkőzését játszotta a miskolci magasember. Így tehát nagy küzdelemben Kiss Angelika a forduló MVP-je.

Vármegyei szövetségek