Tippmix Női NB I: A 10. forduló válogatottja
05
Dec
2022
Tippmix Női NB I: A 10. forduló válogatottja
2022. december 5.  |  16:00

Véget ért a válogatott szünet, a csapatok újult erővel vethették bele magukat a küzdelembe. Több találkozó is kiélezett végjátékban dőlt csak el, nézzük a legjobb egyéni teljesítményeket!

 

Irányító

Angyal Barbara – E.ON ELTE BEAC (2)

Izgalmas végjátékot hozott a BEAC – Csata fővárosi derbi, amelynek végén a hazaiak örülhettek. A Csata-nevelés Angyal „szárnyalt” korábbi csapata ellen, 18 pontja (3/5 dupla, 3/5 tripla, 3/3 büntető) mellé 6 gólpasszt osztott ki társainak, akadt bravúrtriplája is. Statisztikai lapja egy lepattanóval, egy labdaszerzéssel és 6 kiharcolt szabálytalansággal teljes, 33 perc alatt 26 VAL-ig jutott, az újbudaiak pedig fontos sikert arattak.

 

Dobóhátvéd

Horváth Bernadett – Ludovika Csata (1)

Szintén erről a találkozóról került ki másik hátvédünk is, a válogatott Horváth mindent megtett, hogy csapata győztesen hagyja el a játékteret. Számszerűleg ez 22 pontot (2/4 dupla, 5/9 tripla, 3/3 büntető), 5-5 gólpasszt és kiharcolt faultot, 2 lepattanót, valamint 1-1 szerzett és eladott labdát jelentett, 29 perc alatt 28 VAL értékben.

  

Kiscsatár

Kayla Jones – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (4)

Bár nem klasszikus kiscsatár, sokkal inkább „négyes’ Jones, ez sem akadály, hogy egymás után negyedik alkalommal is a forduló csapatában landoljon. Bár a PINKK elleni mérkőzés az idei erőviszonyokat elnézve a kötelező győzelem kategóriába tartozott, a szigetszentmiklósiaknak, korántsem volt könnyű dolguk a remekül küzdő kozármislenyiekkel szemben. Minden pontra szükség volt tehát, és Jones szállította is őket – 18-at egészen pontosan (6/10 dupla, 1/6 tripla, 3/5 büntető), de nem érte be ennyivel: 16 lepattanójával masszív dupla-duplát hozott össze. Volt még egy-egy gólpassza és labdaszerzése, három labdaeladása, valamint öt kiharcolt faultja, így 29 perc alatt 27 VAL-ig jutott.  

 

Erőcsatár

Schaquilla Nunn – Vasas Akadémia (2)

A Vasas is fővárosi derbit játszott, és a másik összecsapáshoz hasonlóan itt is szoros végeredmény született, négy ponttal győztek a pasarétiek a TFSE ellen. A hazaiak magasembere a fentebb taglalt Jones-hoz hasonló, impresszív dupla-duplát szállított, 15 ponttal (4/12 dupla, 7/10 büntető) és 19 lepattanóval zárt (10 védő, 9 támadó). 9 kiharcolt fault, 2 blokk, 4 eladott labda, valamint 1-1 assziszt és labdaszerzés szerepelt még „lőlapján”, 32 perc alatt ugyanennyi VAL-t szorgoskodott össze.

 

Center

Kiss Virág – NKA Universitas PEAC (2)

Komoly skalpot gyűjtött be a nemrég a Sopront verő Szekszárd legyőzésével a PEAC, így az élcsapatok továbbra is tapadnak egymásra – a Sopron és a Győr egy, a DVTK és a PEAC kettő, míg a tolnaiak három vereséggel állnak. A pécsiek középjátékosa vitathatatlanul élete formájában van, a válogatottban is remekelt, és a bajnokságban is csak ritkán sikerül limitálni – pedig nem titok, mennyi múlik az ő jó játékán, nyilvánvalóan belőle készülnek leginkább az ellenfelek. Ezúttal 16 ponttal, 15 lepattanóval, 4 gólpasszal, valamint 7 kiharcolt szabálytalansággal segítette a mecsekaljai alakulatot, 33 perc alatt elért 35 VAL-ja nem csupán győzelmet, de forduló MVP címet is ért.

Vármegyei szövetségek