Tippmix Női NB I: A 10. forduló válogatottja
08
Dec
2021
Tippmix Női NB I: A 10. forduló válogatottja
2021. december 8.  |  14:30

Komoly fejtörést okozott a női élvonal 10. fordulója ötösének kiválasztása – olyannyira, hogy végül nem is öt, hanem hat játékos került be a legjobbak közé. Az MVP címért is ritka nagy csata folyt, lássuk a részleteket!

 

 

Irányító

Papp Klaudia – Vasas Akadémia (1)

Bár szoros csatában alulmaradt a Vasas a TFSE elleni fővárosi rangadón, legkevésbé a 3x3-as válogatott Papp játékán múlott mindez. A pasarétiek karmestere csapata pontjainak csaknem egyharmadát, 21 egységet szórt (6/13 dupla, 3/7 tripla), kiosztott hat gólpasszt, kiharcolt hét szabálytalanságot, volt két szerzett és három eladott labdája, valamint egy blokkja és egy lepattanója is. Mindez 35 perc alatt 24-es VAL mutatót jelentett számára, amellyel első játékosként képviseli a Vasast a forduló legjobbjai között – hajszállal megelőzve a dupla-duplázó Horváth Bernadettet (11 pont, 11 gólpassz, 23 VAL).

 

Dobóhátvéd

Lelik Réka – Ludovika-FCSM Csata (4)

Kettes poszton nehéz Lelik produkcióját túlszárnyalni, most sem volt ez másként - bár a Csata szoros küzdelemben végül vereséggel távozott Pécsről, a válogatott dobóhátvéd megtette a magáét. 20 ponttal (7/7 dupla, 1/4 tripla, 3/3 büntető), négy gólpasszal, két lepattanóval, három szerzett, valamint két eladott labdával zárt, emellett hétszer is csak fault árán tudták feltartóztatni – 35 perc alatt 31 VAL-ig jutott.

 

Kiscsatár

Gereben Lívia (2) / Mányoky Réka (1) – Atomerőmű KSC Szekszárd

Első alkalommal hirdetünk megosztott győztest egy posztra, akik ráadásul csapattársak is. Változatos módokon tett hozzá a két fiatal a Szekszárd PINKK elleni győzelméhez, hiszen Gereben csaknem tripla-duplát hozott 11 pontjával (2/4 dupla, 0/2 tripla, 7/8 büntető), 9 lepattanójával és 7 gólpasszával, de volt két szerzett és három eladott labdája, valamint 7 kiharcolt szabálytalansága is. Mányoky szintén 11 egységig jutott (4/4 dupla, 1/3 tripla), az ő „lőlapját” hat szerzett labdája teszi különlegessé. Hat pattanó, három assziszt, egy blokk és egy kiharcolt fault is bekerült a neve mellé, így Gerebenhez hasonlóan ő is 26 VAL-lal zárta az összecsapást.

 

Erőcsatár

Sierra Campisano – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (2)

Második élvonalbeli győzelmét könyvelhette el az újonc szigetszentmiklósi gárda, ezúttal a BEAC-ot győzték le Gedei Tibor tanítványai. A hazaiak amerikai légiósa bár papíron ötös, a kezdőben ezúttal három magasemberrel állt fel a BKG, így – főként a győztes meccs okán – ezúttal befért négyes posztra. Rögtön a meccs elején megszórta magát, végül meg sem állt 23 pontig (5/9 dupla, 3/4 tripla, 4/6 büntető) és hat kiharcolt szabálytalanságig. Két lepattanót szerzett, volt egy blokkja és egy gólpassza, valamint egy szerzett és három eladott labdája, így 24 VAL-t szorgoskodott össze.

 

Center

Beatrice Mompreimer – UNI Győr MÉLY-ÚT (3)

Ahogy az lenni szokott, az ötös poszt hozta most is a legnagyobb versenyt. Kiss Virág (18 pont, 10 lepattanó, 32 VAL) és Határ Bernadett (21 pont, 14 lepattanó, 34 VAL) emellett győzelemre is vezette csapatát - a Sopronból ráadásul nagyon kilógott felfelé Határ, nem csak a magassága miatt. A Sopron és a Győr is nagy negyedik negyedbéli fordítással nyert - felmerült itt is a megosztás kérdése, de mivel világos volt, hogy az MVP is a centerek közül fog kikerülni a VAL értékek miatt, így maradtunk a számszerűleg legjobb teljesítménynél. Így tehát a Rába-partiak középjátékosa lett a győztes, hiszen 26 ponttal (12/16 dupla, 2/3 büntető), 16 lepattanóval, két szerzett és négy eladott labdával, valamint négy kiharcolt faulttal zárt, 39 VAL-t összegyűjtve – övé tehát a forduló MVP címe.

Vármegyei szövetségek