Tippmix Női NB I A csoport: A 9. forduló válogatottja
01
Dec
2021
Tippmix Női NB I A csoport: A 9. forduló válogatottja
2021. december 1.  |  14:00

A női élvonal kilencedik fordulója is bővelkedett az izgalmakban, rangadókat is láthattunk – nézzük a legjobb egyéni teljesítményeket!

 

 

Irányító

Leslie Vorpahl – DVTK (1)

Legutóbb egyetlen ponttal maradt alul a diósgyőri együttes a Vasas ellen hazai pályán, ezúttal szintén egy pont döntött a Szekszárd javára – nincs szerencséje egyelőre az edzőváltáson átesett piros-fehéreknek, pedig nem kellett sok a bravúrhoz. A DVTK új játékmesterének különleges lehetett ez az összecsapás, hiszen néhány hete még a tolnaiakat erősítette, most azonban már a miskolciak sikeréért hajt – 16 ponttal (5/6 dupla, 1/4 tripla, 3/6 büntető), 4 lepattanóval, 3 gólpasszal és 3 szerzett labdával újdonsült csapata legjobbja volt, rajta nem múlott semmi. Kiharcolt még 8 szabálytalanságot, valamint szerzett és el is adott 3-3 labdát, így 30 perc alatt 24 VAL-ig jutott.

 

Dobóhátvéd

Lelik Réka – Ludovika-FCSM Csata (3)

A TFSE elleni hazai vereség után kellett egy „idegnyugtató” siker a Csatának, és szállították is ezt a fővárosiak a Cegléd ellen. A válogatott egyik kulcsembere, Lelik Réka újfent csapata élére állt, 22 pontot szórva (4/5 dupla, 3/6 tripla, 5/5 büntető) - lőlapját színesítette még 5 lepattanó, 3 gólpassz, 5 kiharcolt fault, valamint 3 szerzett és ugyanennyi eladott labda, mindez 32 játékperc alatt 31 VAL-t ért számára.

 

Kiscsatár

Lauren Manis – VBW CEKK Cegléd (2)

A túloldalon is akadt jó teljesítmény ezen a derbin, a kék-sárgák amerikai bedobója szép dupla-duplát szállított. 25 pontig jutott (7/12 dupla, 2/4 tripla, 5/5 büntető), lekapott tíz lepattanót, neki is 3-3 eladott és szerzett labdája volt (úgy tűnik, ez volt a héten a sláger), két asszisztot is kiosztott, valamint hat faultot harcolt ki. 31 játékperc alatt 36 VAL-t szorgoskodott össze, amelllyel másodszor került be a forduló legjobbjai közé.

 

Erőcsatár

Jelena Brooks – Sopron Basket (1)

Valódi oktatófilmet fűzött be a soproniak veterán bedobója a PINKK-nek, az idény egyik legjobb egyéni mutatóját szállítva az 51 pontos siker alkalmával. A szerb válogatott kiválósága 33 pontot hintett a padról beszállva, alig rontva dobást (9/10 dupla, 1/3 tripla, 12/12 büntető), emellett leszedett 10 lepattanót is. Kilenc alkalommal csak személyi hiba árán tudták feltartóztatni a kozármislenyiek, de volt két blokkja és szerzett labdája, valamint három gólpassza is, emellett mindössze egyszer adta el a játékszert – 31 perc alatt nem kevesebb, mint 55 VAL-t ért el, amivel természetesen utcahosszal lett a forduló MVP-je.

 

Center

Sierra Campisano – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (1)

Bár a BKG elveszítette a TFSE elleni idegenbeli derbit, az újonc kék-sárgák amerikai középjátékosa a mezőny legjobbjaként villogott a derbin. Csaknem vágigjátszotta a találkozót, 39 perc alatt 22 egységig jutott (6/10 dupla, 1/5 tripla, 7/7 büntető) 13 lepattanóval fűszerezve. Öt faultot harcolt ki, kiosztott egy blokkot és egy gólpasszt, így 33 VAL-lal fejezte be az összecsapást.

Vármegyei szövetségek