eFIBA Pre-Qualifier: Elérte célját a magyar csapat
11
Oct
2024
eFIBA Pre-Qualifier: Elérte célját a magyar csapat
2024. október 11.  |  15:00
A magyar NBA2K válogatott elérte a célját, és továbbjutott az eFIBA Season 3 európai selejtezőjéből. Az előselejtezők célja az volt, hogy válogatottunk megszerezze a továbbjutást a regionális döntőkbe, ahol Európa legjobb csapatai mérkőznek meg egymással. A magyar csapat ötödik helyen zárta a Pre-Qualifier szakaszt, teljesítve a kitűzött célt, és felkészülhet a következő kihívásokra.
 
Az október 8-i első játéknapon a magyar válogatott négy mérkőzésen lépett pályára. Első ellenfelük Izrael volt, ahol szoros küzdelem alakult ki. Az oda-visszavágós rendszerben mindkét mérkőzés izgalmasan alakult, de végül 105-104-es összesítéssel a magyarok örülhettek a győzelemnek. Ez a siker megalapozta a csapat magabiztosságát a folytatásra. A második mérkőzésen Törökországgal csaptak össze, akik a világbajnokság bronzérmeseiként léptek pályára. A magyar csapat harcosan játszott, de a törökök ereje végül fölülkerekedett, és vereséggel zártuk ezt az összecsapást. A harmadik ellenfél Belgium volt, ahol az első mérkőzésen a magyar csapat vezetést szerzett, de a belgák gyorsan átvették az irányítást, és a végén ők nyerték meg a találkozót. Horvátország ellen is izgalmas csatát vívtak a magyarok. Mindkét mérkőzés szoros volt, de sajnos itt is alulmaradtunk, így vereséggel zárult az első játéknap.
 
Október 10-én, a második játéknapon Ciprus ellen játszott a válogatott. Ezen a mérkőzésen magabiztosan léptek pályára, és biztos győzelmet arattak. A nap második mérkőzésén Albánia lett volna az ellenfél, ám technikai problémák miatt az albánok nem tudtak játszani, így a magyarok automatikus győzelmet könyvelhettek el. A nap zárómeccse Lengyelország ellen zajlott, ahol szoros küzdelmet láthattunk. A magyar csapat keményen harcolt a negyedik hely megszerzéséért, de végül Lengyelország győzött, így a magyar válogatott az ötödik helyen zárta a selejtezőt.
 
Az előselejtező lezárultával a magyar válogatott továbbjutott a csoportkörből, és most a regionális döntőkre készül, amely október végén kerül megrendezésre. Itt Európa legjobb 16 csapata mérkőzik majd meg egymással, beleértve a magyar válogatottat a kihívók sorai között.

Vármegyei szövetségek