A magyar kosárlabda az árvízi összefogásért
24
Sep
2024
A magyar kosárlabda az árvízi összefogásért
2024. szeptember 24.  |  11:55
A Magyarországon végigvonuló dunai árhullám elhúzódó védekezést és utána helyreállítási munkálatokat kíván, s a károsultak megsegítését is magában foglalja. A hatalmas árvíz elleni védekezés, a társadalmi összefogás sikeres volt – ehhez a maga módján a magyar kosárlabdasport is szeretne csatlakozni.
 
Mi, kosarasok, hogy elsősorban az árvízzel kapcsolatos figyelem és társadalmi szolidaritás erősítésében vennénk részt. Ennek jegyében döntöttünk úgy, hogy adakozunk és adakozásra buzdítunk, anyagi támogatás nyújtására kérjük sportágunk szereplőit a játékosoktól az edzőkön át a szurkolóinkig. 
 
A kiválasztott támogatandó szervezet a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az ő közös árvízvédelmi akciójukhoz, segélyvonalukhoz csatlakozunk. Az MKOSZ kezdeményezésére válogatott játékosaink és klubjaink sportolói kérnek mindenkit közösségi médiafelületeiken a jótékonyság gesztusára.
 
A legkisebb felajánlás is számít, az 1359-es telefonszámra küldött “ADOMÁNY” szöveges üzenet 500 forintos támogatást jelent a rászorulóknak. Videóink és szöveges posztjaink az összetartó magyar kosárlabdaközeg megmozdítását célozzák, hogy sportágunk is részese legyen a magától értetődő segítségnyújtásnak. Mert a kosárlabda is része életünknek, bajban és örömben egyaránt.
 
 
 

Vármegyei szövetségek