Medgyessy Dórát búcsúztatták a 3×3 World Tour debreceni állomásán
03
Sep
2024
Medgyessy Dórát búcsúztatták a 3×3 World Tour debreceni állomásán
2024. szeptember 3.  |  18:00

Augusztus 31. és szeptember 1. között ismét Debrecen adott otthont egy 3×3-as eseménynek, a World Tour sorozatnak - írja a Wbasket.hu. Mi azonban most nem a mérkőzésekre fókuszáltunk, hanem Medgyessy Dóra megtisztelő búcsúztatására.

Medgyessy Dóra (most már Kravjánszky-Medgyessy Dóra) nem csak az 5×5 kosárlabdában alkotott maradandót, hanem a 3×3 szakágban is. Talán kijelenthető, hogy a 3×3-ban talált igazán önmagára a játékos, és ez a komfort az eredményeken is meglátszott.
Medgyessy 2014-ben kezdte meg 3×3-as pályafutását, majd 2016-ban felért Európa csúcsára. A Medgyessy Dóra, Theoroderán Alexandra, Ruják Nóra és Szabó Petra alkotta négyes Romániában állhatott a dobogó legfelső fokára, Európa-bajnokok lettek.

2017-ben a franciaországi világbajnokságon a második helyet szerezték meg. 2018-ban Fülöp-szigetek rendezte a vb-t, és a magyar válogatott az előkelő nyolcadik helyen végzett. Természetesen rengeteg másik tornán is részt vett Medgyessy, azonban több, mint 10 év pályafutását nehéz lenne egy cikkbe összeszedni, így a főbb állomásokat emeljük ki.

2019-es hollandiai világbajnokságon már Papp Dia és Cyesha Goree is a keret tagja volt, Medgyessyvel és Theodoreánnal kiegészülve rengeteg szép eredményt gyűjtöttek össze. Amszterdamban újból dobogós lett a magyar válogatott, ezüstéremmel tértek haza a játékosok, amivel kiharcolták az olimpiai selejtezőn való részvétel jogát. 2021-ben csak egy ponttal maradt le Medgyessy és csapata az olimpiai álomról, de Megyó szavaival élve, sokkal többet kapott ettől a sportágtól, mint gondolta volna, egy 3×3-as családdal lett gazdagabb.

Ha ezen eredmények még nem lennének elég maradandóak, akkor még a Women’s Series tornákon elért helyezéseket is a listába vehetjük. Medgyessy Dóra azonban nem tudott teljesen elszakadni a 3×3-tól, két év kihagyás után a győri privát csapat tagjaként mutatta meg magát ismét a nemzetközi porondon, illetve az Eger EKKE Női csapatában a B33 Egyetemi Bajnokságban is pályára lépett 2024-ben.

Visszatérve a debreceni tornára, a World Tour állomásának a döntő mérkőzése előtt hatalmas meglepetés érte Medgyessy Dórát, hiszen a város vezetése egy díjjal, illetve a FIBA által készített videóval búcsúztatta a játékost.

Medgyessy Dóra 3×3-as pályafutásáról készült videó az alábbiakban tekinthető meg:

 

Köszönjük Megyó a rengeteg szép pillanatot!

 

Vármegyei szövetségek