Miskolci U16-os leány Eb: Összefoglaló - 5.nap
22
Aug
2024
Miskolci U16-os leány Eb: Összefoglaló - 5.nap
2024. augusztus 22.  |  00:15
Az ötödik játéknapon a negyeddöntők és a 9-16. helyért zajló mérkőzéseket rendezték. A házigazda magyar válogatott ellenfele ezúttal Finnország volt, a tét pedig már a legjobb négy közé jutás. 
 
 
A negyeddöntő mérkőzései:
 
Olaszország és Belgium mérkőzése egy végletekig kiélezett találkozót eredményezett, ahol az enyhe olasz fölény végül elégnek bizonyult a mérkőzés megnyeréséhez. Az olasz csapat részéről kiemelkedőt nyújtott Mohamed Hassan, aki 23 pontjával és 8 lepattanójával járult hozzá csapata győzelméhez (68-62).
 
Magyarország erőn felül teljesítve jutott be a legjobb 8 közé, miután Czirják Szilvia csapata Horvátország ellen sikeresen vette a nyolcaddöntő jelentette megmérettetést. A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a felek, többször változott a vezető kiléte. A hajrát azonban jobban bírta Finnország, ennek köszönhetően pedig 60-71 arányban múlták felül mieinket. 
 
Spanyolország a vártnál is simábban hozta a Németország elleni mérkőzését. A spanyolok esélyeshez méltóan kezdték a mérkőzést, ahol korán nagy előnyre tettek szert. A magas iramot képesek is voltak a legvégsőkig tartani, ezzel pedig egy nagyon nagyarányú győzelmet aratni. A 28-80-ra végződő találkozón Adriana Diaz 17 pontig jutott.
 
A torna másik komoly esélyese, Franciaország is nagyon meggyőző játékkal múlta felül aktuális ellenfelét, akiket ezúttal Szlovénia gárdája jelentett. A csoportkör, illetve a nyolcaddöntőben is már hatékonyan működő támadások ezen a mérkőzésen sem maradtak el, a franciák magabiztosan, 103-54 arányban léptek be a legjobb 4 közé.
 
A 9-16. helyért zajló mérkőzések:
 
Görögországnak nem sikerült megnyernie maga mérkőzését Lettország ellen. Az első három negyedben magabiztos előnyre tettek szert a lettek, az utolsó periódusban pedig már hiába kapott erőre a görög csapat, végeredményként 70-80-at mutatott az eredményjelző.
 
A magyarok elleni mérkőzést követően Lengyelországgal találkozott a horvát válogatott. Lengyelország az erős második negyedben mutatott játékának köszönhetően jól osztotta be előnyét, végül magabiztosan megnyerve a mérkőzést (65-81).
 
Az eddig kevés sikert megélt Montenegró csapata Izrael ellen folytatta szereplését. Montenegró korábbi mérkőzésihez képest magasabb minőségű játékot mutatott és végig partiban voltak Izraellel szemben. A különbséget végül Mika Kanitz jelentettem aki 12 pontjával és 8 lepattanójával járult hozzá csapata teljesítményéhez.
 
Svédország és Szerbia számára is felemásan alakult eddig a miskolci Európa-bajnokság. A két válogatott közül ezúttal Szerbiának jött ki jobban a lépés, akik erős első félidei játékuknak köszönhetően elég előnyre tettek szert ahhoz, hogy azzal a mérkőzésen okosan gazdálkodva, végül 41-62 arányban nyerjék meg a mérkőzést.
 
 
A negyeddöntő eredményei:
 
Olaszország - Belgium 68-62
Magyarország - Finnország 60:71
Németország - Spanyolország 28:80
Franciaország - Szlovénia 103:54
 
A 9-16. helyért zajló mérkőzések eredményei:
 
Görögország - Lettország 70:80
Horvátország - Lengyelország 65:81
Izrael - Montenegró 81:74
Svédország - Szerbia 41-62
 
A hatodik játéknap mérkőzései:
 
Olaszország - Finnország (elődöntő)
Spanyolország - Franciaország (elődöntő)
 
Belgium - Magyarország (5-8. helyért)
Németország - Szlovénia (5-8. helyért)
 
Lettország - Lengyelország (9-12. helyért)
Izrael - Szerbia (9-12. helyért)
 
Görögország - Horvátország (13-16. helyért)
Montenegró - Svédország (13-16. helyért)
 
/A következő játéknap mérkőzéseit 23.-án játszák le/
 
 
 
Fotók: Fiba.basketball

Vármegyei szövetségek