Miskolci U16-os leány Európa-bajnokság: Összefoglaló - 2.nap
18
Aug
2024
Miskolci U16-os leány Európa-bajnokság: Összefoglaló - 2.nap
2024. augusztus 18.  |  00:15
Második játéknapjához érkezett a miskolci U16-os leány Európa-bajnokság. Az első forduló izgalmas mérkőzései után még nagyobb tét várt a válogatottakra. A házigazda magyar válogatott Izrael csapata ellen mérkőzött, amiből egy végletekig kiélezett csata alakult ki. 
 
A csoport:
Németország megnyerte második mérkőzését is az A csoportban, miután legyőzte Olaszország válogatottját. A találkozó rendes játék idejében nem született döntés, majd a hosszabbítás után 55-52 arányban Németország bizonyult jobbnak. A csoport másik mérkőzésén első győzelmére hajtott egyaránt Horvátország és Svédország csapata is. A mérkőzést Lori Zlatoper (17 pont, 9 lepattanó) vezetésével Horvátországnak sikerült győzelemmel zárni, 57-48 arányban.
 
 
B csoport:
Franciaország esélyeshez méltóan könnyedén győzte le Görögországot. A játéknap legnagyobb arányú győzelmén Kolissoko, Broliron és Otto és 10 pont fölé jutott francia színekben a 69-29-re megnyert mérkőzésen. A csoport másik mérkőzésén lépett pályára a DVTK Arénában a magyar válogatott Izrael ellen. A találkozót a mieink kezdték jobban, a félidőben pedig előnnyel vonulhattunk öltözőbe. A harmadik negyed végén azonban több sikeres akció hatására visszajött a mérkőzésbe ellenfelünk, majd az utolsó percekben a vezetést is átvették, Rigó Dorina kosarával azonban hosszabbításra mentettünk. A ráadásban sikerült magabiztos előnyt összeszednünk, ami végül elégnek bizonyult, és végül 73-67 arányban tudtunk nagy győzelmet aratni.
 
 
C csoport:
Lettországnak sikerült javítani az első fordulós vereségét követően, ezúttal Szerbia válogatottját múlták felül. A 76-52 arányban megnyert mérkőzésen lett oldalról Mila Luzgina 22 pontot tett a közösbe. Lengyelország az első fordulóban nem sokkal maradt alul Szerbia ellen, most viszont esélyt sem adtak számukra a spanyolok. Blessed Okafor 15 pontjával járult hozzá a 83-46 arányban aratott spanyol győzelemre. 
 
 
D csoport:
Szlovénia Belgium ellen játszott, és szerezte meg második győzelmét. Szomszédaink az első fordulós siker után 56-44-re múlták felül Belgium csapatát. A csoport másik mérkőzésén Finnország nagyon magabiztosan győzte le Montenegrót (97-54), ezzel Szlovénia mellett ők is két győzelemmel állnak. A ponterős finn mérkőzésen négy játékosuk is 10 pont felett zárt, továbbá tizenegy pályáralépő játékosuk mind legalább négy pontot szerzett.
 
 
A második játéknap eredményei:
 
A csoport:
Németország - Olaszország 55-52
Horvátország - Svédország 57-48
 
B csoport:
Görögország - Franciaország 29-69
Magyarország - Izrael 73-67
 
C csoport:
Lettország - Szerbia 76-52
Lengyelország - Spanyolország 46-83
 
D csoport:
Szlovénia - Belgium 56-44
Finnország - Montenegró 97-54
 
A harmadik játéknap mérkőzései:
 
A csoport:
Svédország - Olaszország 15:30
Horvátország - Németország 18:00
 
B csoport:
Izrael - Franciaország 13:00
Magyarország - Görögország 18:00
 
C csoport:
Szerbia - Spanyolország 15:30
Lettország - Lengyelország 20:30
 
D csoport:
Finnország - Szlovénia
Montenegró - Belgium
 
 
Fotók: Fiba.basketball
Legnépszerűbb hírek

Vármegyei szövetségek