Debreceni asztalszemélyzet a párizsi olimpián
25
Jul
2024
Debreceni asztalszemélyzet a párizsi olimpián
2024. július 25.  |  09:00
Három debreceni sporttársunk, Hegedűsné Stion Éva, Fülöp Ádám és Kecskeméti Elizabeth, hatalmas megtiszteltetésben részesült: részt vesznek a 2024-es párizsi olimpia 3x3 kosárlabda tornáján. Ez nemcsak számukra, hanem Magyarország számára is nagy elismerés, hiszen az országot egyedül ők képviselik ebben a szerepkörben.
 
Hegedűsné Stion Éva már 2023 őszén értesült arról, valószínűleg ismét lesz lehetősége részt venni az olimpián, de csak 2024 elején vált biztossá. „Nagyon örültem a lehetőségnek, ez a legnagyobb elismerés, amit a munkámért kaphatok” – mondta Éva, aki 2016 óta dolgozik FIBA 3x3 eseményeken. A legtöbb tapasztalatot a 2021-es tokiói olimpián szerezte, ahol a világ legprofibb csapataival dolgozhatott. „Büszke vagyok magunkra, hogy eljutottunk idáig. Nem hivatásos asztalszemélyzetként ez óriási eredmény.”
 
Fülöp Ádám számára Becsky István telefonhívása hozta a jó hírt az év elején. „Nagyon boldog voltam, hogy ismét bizalmat szavaztak nekünk” – mondta Ádám, aki 2015 óta dolgozik FIBA 3x3 eseményeken. „Büszke vagyok magunkra, mert bebizonyíthatjuk, hogy Magyarország, bár kis ország, nagyszerű embereket tud adni a világnak.” Elvárásai nincsenek, csak a profi munkavégzésre koncentrál. A 2021-es tokiói olimpia különleges élmény volt számára, amit sosem felejt el.
 
Kecskeméti Elizabeth számára is Becsky István jelentette be a hírt. „Különösen nagy örömmel töltött el, hogy képviselhetem Magyarországot a világ legfontosabb sporteseményén” – mondta Elizabeth, aki évek óta dolgozik 3x3 és 5-5-ös kosárlabda világversenyeken. „Megtiszteltetéssel és büszkeséggel tölt el, hogy kiválasztottak erre a nemes feladatra.” Célja, hogy a legjobb tudásával járuljon hozzá a torna sikeréhez. Kedves emléke, hogy minden eseményen sok jó embert ismert meg, és különleges kultúrákba nyert bepillantást.
 
A három debreceni asztalszemélyzeti dolgozó részvétele a párizsi olimpián nemcsak szakmai elismerés, hanem inspiráció is a magyar sport számára. Kitartásukkal és elhivatottságukkal tovább öregbítik Magyarország hírnevét a nemzetközi sportéletben.

Vármegyei szövetségek