3x3 WS: Kezdődik a pristinai torna
18
Jul
2024
3x3 WS: Kezdődik a pristinai torna
2024. július 18.  |  15:00

Csütörtökön és pénteken Pristinában folytatódik a FIBA 3×3 Women’s Series. A nyolccsapatos tornán a Jáhni Zsófi, Szabó Fanni, Tóth Orsi, Wentzel Nóra összeállítású csapatunknak is szurkolhatunk - írja a Wbasket.hu.

A mieink a torna A-csoportjába kerültek Lengyelország, Izrael és Koszovó mellé. A másik négyesben az olimpiára készülő Spanyolország, Olaszország, Portugália és Románia szerepel. A csoportok első helyezettjei automatikusan elődöntőbe kerülnek, a másodikak és a harmadikak keresztbe játszanak a négyért.

Az első riválisunk Izrael lesz a csoportkörben, akik legutóbb Bordeaux-ban a 10. helyen zártak. Egyet cseréltek az akkori keretükhöz képest, nincs Dor Saar, érkezik a helyére May Revahe. Saar hiánya jelentősen csökkentheti a versenyképességüket, hiszen a legeredményesebb izraeli játékosról van szó. Bordeaux-ban a lengyeleknek például 7 pontot dobott.

A második csoportelellenfelünk éppen Lengyelország lesz, akik rendkívül rutinos gárdával érkeztek Koszóvó fővárosába. A múlt héten Bordeaux-ban 6. helyezett alakulatukból Amalia Rembiszewska, Weronika Wesolowska és Aleksandra Zięmborska visszatér. Aldona Morawiec helyét Klaudia Sosnowska veszi át.

A csoportkört Koszovó ellen zárjuk. A házigazdával mérkőzni soha nem egyszerű nagy tornán. A koszovói lányok hazai pályán vívhatták meg a Kis-Nemzetek 3×3-as Európa-bajnoki selejtezőjét. Ugyanakkor Ciprustól, Írországtól és Andorrától is kikaptak és így meglepetésre a csoportkört sem élték túl. Nem véletlen, hogy két helyen is cseréltek azon gárdához képest.

Mivel a csoportból az első három helyezett folytatja pénteken, így reális célkitűzés, hogy a lányok bekerüljenek a legjobb hat közé a tornán.

Menetrend

Július 18., csütörtök

17:00 Győr  – Izrael
18:50 Lengyelország – Győr
20:25 Győr – Koszovó

Vármegyei szövetségek