Baa Dominika az U20-as női Eb csoportkörének MVP jelöltjei között
10
Jul
2024
Baa Dominika az U20-as női Eb csoportkörének MVP jelöltjei között
2024. július 10.  |  12:50
Kedden este zárult a csoportkör a litvániai U20-as női Európa-bajnokságon.
 
Mint ismert, a magyar válogatott két győzelemmel és egy vereséggel csoportja második helyét szerezte meg. A mieink szerdán 17 órától Lengyelországgal vívnak nyolcaddöntőt.
 
A kiváló csapatteljesítmény mellett minden találkozóra remek egyéni teljesítmények is jutottak - írja a wbasket.hu. Közülük kiemelkedik Baa Dominika, akit az első és a harmadik játéknap legjobb ötösébe is beválasztottak. Dominika a három csoportmérkőzésen 15.3 pontot, 4.7 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt.
 
 
A teljesítmény-index átlaga kereken 22-es, amivel az olaszok kiválósága, a Reyer Veneziából ismert Matilde Villa és a németek nagy tehetsége, a tavalyi U20-as B divíziós Eb MVP-je, Frieda Buhner mögött a harmadik ebben a statisztikai rangsorban.
 
A magyar válogatott kulcsjátékosának teljesítményét a FIBA munkatársai is elismerték, bekerült azon nyolc játékos közé, akikből a szurkolók választhatják meg a csoportkör MVP-jét. Az összeállítás és a szavazás ITT érhető el.
 
Baa Dominika teljesítménye kapcsán a FIBA összeállítása méltatja a védekezésben bemutatott munkáját, a labdaszerzéseit (ebben kerek 6-os átlaggal jelenleg messze-messze kiemelkedik), támadásban pedig a bemozgásait, a lábmunkáját és a befejezéseit dicsérik.
 
 
A csoportkör legjobbjai a FIBA szakíróinak véleménye szerint:
 
Baa Dominika (Magyarország)
Frieda Buhner (Németország)
Marine Dursus (Franciaország)
Noa Morro (Spanyolország)
Berfin Sertoglu (Törökország)
Dorian Sujic (Izrael)
Enija Viksne (Lettország)
Matilde Villa (Olaszország)
 
 
 
 
Fotók - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek