3x3 WS: Bordeaux-ban szerepel női csapatunk
09
Jul
2024
3x3 WS: Bordeaux-ban szerepel női csapatunk
2024. július 9.  |  16:00

Kedden és szerdán Bordeaux-ban folytatódik a FIBA 3×3 Women’s Series -írja a Wbasket.hu. A fribourgi tornához hasonlóan a Jáhni Zsófi, Szabó Fanni, Szirony Dorina, Wentzel Nóra összeállítású magyar csapatnak is szurkolhatunk.

Svájcban a magyar lányok a 7. helyen zártak. A csoportkörben a házigazda Fribourg együttesét 20-9-re múltuk felül, az Egyesült Államoktól, mely két világbajnokot és olimpiai kerettag játékost is felsorakoztatott, 17-7-es vereséget szenvedtünk. A negyeddöntőben pedig 17-15 arányban Hollandiával szemben maradtunk alul. A mieink vívták a legszorosabb mérkőzést a későbbi győztes gárdával.

„Az Egyesült Államok ellen a mérkőzés első felében tartottuk a lépést, azt követően elfáradtunk és felőrültek minket. A Fribourggal vívott találkozó sima lett, de sok ziccert hibáztunk. Le kellett volna zárnunk 21 szerzett ponttal. Ez ugyan nem változtatott volna a végső helyezésünkön, ettől függetlenül ezekre a ziccerekre figyelni kell a jövőben.” – kezdte visszatekintését az előző tornára Földi Attila szövetségi kapitány.

„A két csoportmeccset követte a hollandok elleni negyeddöntő, ahol szerintem jól játszottunk. Sajnos a játékvezetői ítéletek minket hátráltattak. Eljutottunk odáig, hogy meccsben voltunk, lett is volna esély, de a végén Jáhni Zsófi ellen megítélt kétbüntetős fault megpecsételte a sorsunkat.”

Fribourgban debütált a magyar csapatban Wentzel Nóra, aki egy sikeres lengyelországi légiós év után tér haza és az UNI-Győr játékosa lesz. Előtte azonban a 3×3-as szakágban is kipróbálja magát.

„A szerkezet nem volt ismeretlen Nórival, hiszen Tóth Orsival nagyjából hasonló felállásban dolgozunk és így a játékon sem kellett sokat változtatni. Nóri a jó százalékkal értékesített középtávoli dobásaival adott lendületet nekünk, illetve 1-1-ben tudtunk hatékonyabbak lenni az érkezésével. Bár mindenkinek voltak jó pillanatai a csapatból, de nem megbántva a többieket, Fribourgban talán a legjobb játékosunk éppen Nóri volt. Nagy segítséget jelent számunkra.” – jellemezte az első felnőtt 3×3-as tornáját teljesítő játékosát Földi Attila.

Ami pedig a folytatást illeti, Bordeaux-ban 12 csapatos tornára kerül sor, ahol a csoportkörben a mieink az olimpiára készülő Franciaországgal és Csehországgal mérkőznek. Az első két helyezett folytatja a negyeddöntőben.

„A franciákat senkinek sem kell bemutatni. Az olimpiai résztvevő válogatottjukkal indulnak. Mindent meg fogunk tenni ellenük, szeretnénk meglepetéscsapat lenni, tisztában kell azonban lenni az erőviszonyokkal. Ha nem is a legutolsó versenyük Párizs előtt, de ez az egyik főpróbájuk. Arra kell készülni, hogy maximális koncentrációval dolgoznak végig. A csehek nem kiemelkedő tudású vagy szerkezetű gárda, de egy rendkívül kellemetlen rivális.

Talán úgy lehet a legjobban szemléltetni a stratégiájukat, hogy hatékonyan rombolják az ellenfél játékát. A hollandokhoz hasonlítható a stílusuk, egy magassal, sok váltással dolgoznak, tördelik a játékot és jó harcosok. Ezzel a stílusukkal mindig, minden tornán meglepetés közelében járnak. Legutóbb Fribourgban is közel álltak a lengyelek ellen a bravúrhoz. A pillanatnyi forma fog dönteni. Szeretnénk, ha ez a mi javunkra döntene.” – összegzett Földi Attila.

 

A mieink csoportmérkőzései:

Július 9., kedd

20:00 Franciaország – Győr
21:45 Győr – Csehország

Vármegyei szövetségek