3x3 WS: Poitiers-ben folytatja szereplését privát csapatunk
25
Jun
2024
3x3 WS: Poitiers-ben folytatja szereplését privát csapatunk
2024. június 25.  |  12:00

Kedden és szerdán a franciaországi Poitiers városában folytatódik a FIBA 3×3 Women’s Series. A nyolccsapatos seregszemlén ismét szurkolhatunk Kiss Virág, Szabó Fanni, Szirony Dorina, Tóth Orsi összeállítású privát csapatunknak.

A magyar lányok múlt héten a FIBA 3×3 Women’s Series orléans-i állomásán szerepeltek, ahol egy győzelemmel és két vereséggel a 6. helyen zártak. Mindkét vereség alkalmával egy ponttal maradt alul csapatunk.

„Mondhatjuk, hogy már-már a szokásos forgatókönyv érvényesült olyan szempontból, hogy ismét nem állt mellénk a szerencse. Természetesen rajtunk is múlott, hiszen játszhattunk volna kevesebb hibával, de elég a negyeddöntőt eldöntő palánkos duplára gondolni…” – mondta visszatekintése alkalmával Földi Attila szövetségi kapitány.

„Összességében így is másként nézett ki ez a torna, mint az első kettő. Teljesen más volt a játék képe, jó meccseket játszottunk, nem kerültünk alárendelt szerepbe egyik alkalommal sem. Függetlenül attól, nem sokon múlt, hogy még tovább jussunk, de nem lehettem elégedetlen azzal, amit láttam. Bízzunk benne, hogy erre tudunk építeni és még jobb helyezést érhetünk el.”

A Clermont-Ferrand-i seregszemléhez képest Orléans-ban már másik arcát mutatta a magyar csapat.

„Minden egyes ütközésen, minden egyes védekezésen lehetett érezni, hogy jobb mentalitással játszottunk, mint az első két tornán. Oda tudok visszakanyarodni, ahol abbahagytuk az előző beharangozóban. Ez nagyban köszönhető Kiss Virágnak. Nem önmagában a játékával, hanem azzal, hogy a jelenlétében jobban muzsikál a csapat. Ennek a másik oldala viszont nyilván az, nem szabad, hogy egy játékoson múljon a hozzáállásunk adott tornán. Muszáj felhozni a csapatot arra a szintre, hogy ez mindig működjön.” – nyomatékosította a szakvezető.

Orléans és Poitiers között nem utazott haza a magyar csapat. A két torna között rendelkezésre álló pár nap a játék pontosításáról szólt.

„Nehéz behozni játékosokat és mindig azzal szenvedünk, hogy egy-egy poszton rendre változik a négyes. Minden köztes időt arra használunk fel, hogy összeszoktassuk az éppen aktuális csapatot. Ez sajnos már nem fog változni a következő időszakban sem. Csak az ilyen dupla körök alkalmával tudunk ugyanazzal a négyessel játszani egymást követő két tornán. Éppen ezért vagyok bizakodó, hogy a második torna még jobban sikerülhet, mint az első. Ezzel azonban még mindig nagyon messze járunk a legtöbb ellenfél összeszokottságától.” – mondta Földi Attila.

Kedden mindhárom csoportmérkőzését lejátssza Poitiers-ben a magyar csapat. 18 óra 20 perctől Ukrajna, 20 óra 10 perctől Németország, majd 21 óra 10 perctől a Bordeaux Ballistik lesz a rivális. A csoport első helyezettje automatikusan az elődöntőbe jut. A második és a harmadik negyeddöntőt vívhat.

„Nehéz csoportba kerültünk, nem lesz egyetlen könnyű mérkőzésünk sem. Ugyanakkor ezt az előző tornáról is elmondhattuk. Azon dolgozunk, hogy jobb döntéseket hozzunk és a végjátékokból mi jöjjünk ki jobban.” – hangsúlyozta Földi Attila.

„A németekkel és az ukránokkal idén is játszottunk, míg a többségében francia sorozatokban szereplő Bordeaux Ballistik csapatával a korábbi években találkoztunk. Mindegyik riválissal képesek lehetünk jó meccset kialakítani. Nehézség, hogy egy nap hármat játszunk és úgymond nincs a csoportból lefelé kilógó könnyű ellenfél, de ez a többi riválisra is igaz. Körbeverés, a szerzett pontok száma is dönthet majd. Egy pillanatra nem szabad hátradőlni, az elsőtől az utolsó percig maximális koncentrációra lesz szükség. A célunk, hogy minél előkelőbb helyen jussunk tovább a csoportból és így a keresztjátékban is legyen esélyünk akár több kört is menni.” – összegzett a szakvezető.

 

Élő közvetítés IDE KATTINTVA érhető el.

 

 

Vármegyei szövetségek