Hasznos összetartások után az U16-os lány válogatott
24
Jun
2024
Hasznos összetartások után az U16-os lány válogatott
2024. június 24.  |  14:23
Július 1-én kezdődik U16-os lány válogatottunk közvetlen felkészülése a miskolci Európa-bajnokságra, előtte azonban májusban és júniusban is volt egy-egy rövid összetartása a csapatnak. A júniusi alkalom a napokban ért véget, ezt követően kérdezte a wbasket.hu Czirják Szilvia szövetségi edzőt.
 
„A tavaszi Héraklész-hét menetrend szerint a tavaszi iskolai szünet egy teljes hete. Mivel sok játékosunk érdekelt volt az U18-as döntőben, ezért ketté bontottuk ezt a hetet. Áprilisban három napot töltöttünk együtt, még a junior döntőt megelőzően, hogy ne zavarjunk be a csapatok felkészülésébe. A fennmaradó négy napot pedig májusra időzítettük, akkor már a kadett döntő után pár nap pihenőt követően érkeztek a játékosok Sopronba.” – mondta a szakvezető.
 
A csapatépítés elengedhetetlen feladatai mellett felméréseken is részt vettek a játékosok. Ezek kiértékelése megtörtént a közelmúltban, mely fontos visszajelzést adott a stábnak.
 
„A soproni összetartáson megismételtük azt a felmérés-sorozatot, amit novemberben is elvégeztünk a kerettagokon. A kettő adatsort összehasonlítottuk, hogy reális képet kapjunk a játékosok állapotáról.” – avatott be a munkába Czirják Szilvia.
 
„Mind az öt tesztbattérián végig tudtunk menni. Ezek az az antropometriai adatok, teststatikai vizsgálatok, erőnléti felmérés, kosárlabda tudás, illetve a mentális állapot pillanatnyi képe. Ennek köszönhetően komplex képpel rendelkezünk, mely kiváló alap a tervezéshez. Az eredmények kiértékelése fizikális területen szép előrelépéseket mutat, a mentális felmérés pedig jó versenyző képet adott. A közös munkánk ezen szakaszának ez volt a fő eleme. Ezen felül megpróbáltunk egy olyan 15 fős keretet összeállítani a stábbal, akikkel a közvetlen nyári Eb-felkészülés alkalmával is dolgozni fogunk. Májusban Sopronban és legutóbb Székesfehérváron már azzal a kerettel dolgoztunk, mellyel július 1-én a közvetlen felkészülést is megkezdjük.”
 
Változott a stáb összetétele az U16-os válogatottnál.
 
„Ábrahám Márta felkérést kapott a felnőtt válogatott edzői pozíciójába, melyhez ezúton is gratulálunk! Egyik oldalról nagyon örültünk annak, hogy ilyen lehetősége nyílt, másik oldalról nézve viszont a tapasztalatával egy komoly erő lett volna a stábban. Végül olyan megoldást találtunk, hogy Székely Norbert az MKOSZ utánpótlás szakmai koordinátora a sokévi tapasztalatával segíti a munkánkat. Számítunk a támogatására, hiszen nekünk ez az első ilyen jellegű feladatunk. A scout edzői pozícióba pedig Győrből Lénárt Gábor csatlakozik, teljessé téve a stábunkat.” – összegzett Czirják Szilvia.
 
 
Az U16-os lány válogatott kerete
 
Babay-Bognár Kinga
Babovic Anja
Berzy Petra
Biczó Panna
Csaplár-Nagy Lara
Dinnyés Petra Bianka
Fárbás Emma
Gálos Hanna
Gréts Zoé
Kárpáthegyi Léda Anna
Kecsmárik Olívia Anna
Lép Izabella
Ocsenás Móna Petra
Puskás Lili Anna
Rigó Dorina

Vármegyei szövetségek