3x3 WS: Továbbjutott csoportjából privát csapatunk
21
Jun
2024
3x3 WS: Továbbjutott csoportjából privát csapatunk
2024. június 21.  |  08:00

Június 20-21 között a franciaországi Orléans városában folytatódik a FIBA 3×3-as női elitsorozata, a Women’s Series. Privát csapatunk, a Győr ezúttal Kiss Virág, Szirony Dorina, Tóth Orsi és Szabó Fanni összeállításban szerepel a tornán.

 

Hosszabbítást követően egypontos vereség Hollandiától

Az orléans-i FIBA 3×3 Women’s Series torna első csoportmérkőzésén a Kiss Virág, Szirony Dorina, Tóth Orsi és Szabó Fanni összeállítású magyar csapat hosszabbítást követően 21-20 arányban szenvedett vereséget Hollandia ellen.

Erősen kezdett Hollandia, Boonstra gyors 2 pontjával vezettek. Az ellenfél rohanását Szabó Fanni jó védekezése törte meg. Kiss Virág büntetőből majd Tóth Orsi ziccerből volt eredményes, így 2-2 lett az állás. Kiss Virág magára talált, majd Szabó Fanni egy kettessel toldotta meg az előnyünket, ami közben 6-4-re nőtt.

Az első időkérést követően Jorritsma fordította meg az eredményt, 7-6-nál újra Hollandia vezetett. Felgyorsultak az események és folyamatos kosárváltások következtek. Ebben a rohanásban azonban jól tartottuk magunkat, Szirony Dorina is hatalmas távolit süllyesztett el a gyűrűben, 12-10 volt az állás. Kiss Virág nagyon harcosan tört befelé, aminek meg is lett az eredménye, 12-11.

A második megszakítást követően két büntetőt dobhatott Szabó, így 13-12-nél nálunk volt az előny. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, majd Tóth Orsi utolsó másodperces triplavonalon túli dobásával ismét mi jártunk előrébb, 16-15. Janis Boonstra kiegyenlített és időkérést követően 18-17-re megfordította az állást. Szerencsére minden faultért kettőt dobhattunk, így Szabó Fanni pontjaival vezettünk (18-19). Driessen büntetőjét követően egál lett, 19-19. Hosszabbítás következett.

Kiss Virág szerezte a 20. pontunkat, azonban Driessen duplája beesett, így 21-20-ra elveszítettük a mérkőzést. Folytatás este késés miatt 21:50-kor Írország ellen.

 

HOLLANDIA - GYŐR 21-20

FIBA 3x3 Women's Series Orléans Stop 2024
Franciaország, Orléans

Hollandia : Loyce Bettonvil -, Janis Boonstra 7, Noortje Driessen 9, Julia Jorritsma 5.

Győr : Kiss Virág 8, Szabó Fanni 7, Szirony Dorina 2, Tóth Orsi 3.

 

 

Írországot legyőzve jutott tovább csoportjából a 3×3-as privát csapatunk

Az orléans-i FIBA 3×3 Women’s Series torna második csoportmérkőzésén a Kiss Virág, Szirony Dorina, Tóth Orsi és Szabó Fanni összeállítású magyar csapat 21-16-ra legyőzte Írországot, így a “C” csoport második helyén jutottunk tovább a holnapi negyeddöntőbe.

Egészen sokat kellett várni az első kosárra, amit végül Tóth Orsi szerzett. Írország is megkezdte a pontgyártást, és 5-4-re vezettek. Kiss Virág lepattanóját követően először 5-5-nél egyenlítettünk, majd 6-5-nél ismét Virág kosarával vettük át a vezetést.

Az első időkérést követően Szabó Fanni dobott két pontost, 8-5-re hízott a különbség. Szirony büntetőjére egy ír távoli dobás érkezett, de szerencsére minden egyes kosarukra tudtunk válaszolni (10-8). Nagyot harcolt mind a két csapat, nem tudtunk leszakadni ellenfelünktől (10-9). Szabó Fanni lépett elő vezérré, és az ő pontjainak köszönhetően 13-9-es vezetéssel mehettünk a második megszakításra.

Egyelőre jól kézben tartottuk a mérkőzést, de az írek játékára nem lehetett sok panasz, akik közben Dwyer büntetőjét és Maguire ziccerét követően 1 pontra zárkóztak (14-13). Szabó ismét a legjobbkor villant meg, 16-13. Szirony Dorina távolija adta meg a végső löketet a csapatunknak, akik végül 21-16-os győzelmet arattak Írország ellen. Ezzel a sikerrel a csoportunk második helyén végeztünk, és pénteken 18:20-kor a francia privát csapat lesz az ellenfelünk, a Clermont-Ferrand.

 

GYŐR - ÍRORSZÁG 21-16

FIBA 3x3 Women's Series Orléans Stop 2024
Franciaország, Orléans

Győr : Kiss Virág 5, Szabó Fanni 12, Szirony Dorina 3, Tóth Orsi 1.

Írország: Grainne Dwyer 6, Enya Saoirse Maguire 5, Lynn Megan Tunnah 2, Katie Helen Williamson 3.

Vármegyei szövetségek