Utolsó napjához érkezett a debreceni 3x3-as olimpiai selejtező
19
May
2024
Utolsó napjához érkezett a debreceni 3x3-as olimpiai selejtező
2024. május 19.  |  12:00

A magyar női válogatott csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőn.

A mieink az utolsó csoportmérkőzésükön ugyan 19-18-as vereséget szenvedtek Olaszországtól, de így is megnyerték a csoportjukat.

Rengeteg forgatókönyv felmerült az összecsapás kapcsán. Két sarokpont, amire figyelni kellett, a 12 szerzett pont elérése és az, hogy a négy pontnál nagyobb arányú vereséget elkerüljék a magyar lányok. A csoportgyőzelem azért ennyire hangsúlyos, hiszen ezzel elkerülte a torna egyik favoritjának számító Kanadát a negyeddöntőben a csapatunk.

“Rezgett a léc, hiszen volt, hogy három ponttal is vezettek az olaszok – most nyújtották a tornán az eddigi legjobb teljesítményüket -, de mentünk, hajtottunk és ez volt a kulcs. Nyilván szerettünk volna nyerni, de ha valaki azt mondja a selejtező előtt, hogy csoportelsőként jutunk tovább, aláírtam volna. Nem lesz könnyű Csehország ellen sem, mostantól csak olyan hőfokú mérkőzések várnak ránk, mint amilyen a szombati volt.” – mondta a Wbasket.hu-nak a csoportkör zárását követően Földi Attila szövetségi kapitány, akit arról is kérdeztünk, hogy mi állt össze erre a tornára.

“Nem szeretném elkiabálni, de most azt érzem, hogy előny a hazai pálya. Az, hogy Kiss Virág személyében van egy igazi centerünk – ugyanez igaz volt természetesen Beatrice-re is – sokat segít. Együtt van a csapat, mindenkinek megvan a helye, szerepe, motivációja.” – felelte a szakvezető.

A negyeddöntős rivális Csehország lesz, akiktől egy évvel ezelőtt a bécsi világbajnokságon fájó vereséget szenvedtünk.

“Soha nem tűnnek veszélyesnek, de közben mindig azt látjuk, hogy odakeverednek a nagy tornákon a végére. Ezt összegezhetjük úgy, hogy ez már nem a szerencsén múlik. Tudjuk, hogy az elmúlt években törtek borsot az orrunk alá. Nagyon jó, hogy elkerültük Kanadát, de maximális odafigyelésére lesz szükség a csehek ellen is. Rendkívül jól dobnak, alacsony szerkezetű kellemetlen ellenfél. Mindent meg fogunk tenni, megpróbálunk regenerálódni és maximálisan felkészülünk.” – összegzett Földi Attila.

Vasárnap a keresztjátékkal zárul a debreceni 3×3-as olimpiai selejtező, a torna első három helyezettje szerez olimpiai kvótát.

A negyeddöntők párosítása:

15:25 Németország – Japán
15:50 Magyarország – Csehország
17:15 Kanada – Olaszország
17:40 Spanyolország – Lengyelország

Elődöntők

19:05 Negyeddöntő 1 győztese – Negyeddöntő 2 győztese (a mérkőzés győztese olimpiai kvótát szerez)
19:30 Negyeddöntő 3 győztese – Negyeddöntő 4 győztese (a mérkőzés győztese olimpiai kvótát szerez)

20:55 Mérkőzés a 3. helyért (Mérkőzés a 3. olimpiai kvótáért)

 

Vármegyei szövetségek