Egyetemi All Star csapatok
16
May
2024
Egyetemi All Star csapatok
2024. május 16.  |  14:45
Kissé formabontó módon a hosszúra nyúlt, kétszeri hosszabbításos férfi finálé után rendezett eredményhirdetést és a két MVP, Baa Dominika (TFSE), illetve Varga Sándor (DEAC) díjazását követően jelölték ki a szakvezetők a férfi és női négyes döntő All Star csapatait.
 
 
 
Nők
 
Mezei Dóra (DEAC)
 
Az elődöntőben ő sem tudott segíteni csapatának. Abban viszont elévülhetetlen érdemei voltak 12 pontjával, 6 lepattanójával és 3 gólpasszával, hogy a debreceniek az elődöntő "nagy pofonjából" felállva a bronzmeccsen felnőttek a feladathoz, és végig kiélezett, szoros mérkőzést tudtak játszani az ELTE BEAC csapatával. Mint ahogy abban is főszerepet játszott, hogy a debreceni női csapat bejutott a négyes döntőbe. 
 
Bogdán Réka (ELTE BEAC)
 
Remeklése, 5 triplával "alátámasztott" 23 pontja és 3 szerzett labdája a döntőbe jutáshoz nem volt elegendő a tavalyi győztesnek. Rékának azonban ez nem szegte kedvét: a bronzmérkőzésen is eljutott 13 pontig és 3 gólpasszig, a két meccsen elért 18 pontos átlaga pedig teljesen megérdemelten ért tagságot az All Star ötösben.
 
 
Baa Dominika (TFSE)
 
75%-os "találati aránnyal" dobott 27 pontjával, valamint 11 lepattanójával és 7 gólpasszával kulcsszerepe volt abban, hogy a TF könnyed, fölényes győzelemmel jutott a fináléba. Dominika a döntőben is közel járt a dupla-duplához (18 pont, 9 lepattanó), és a négyes döntőben elért dupla-duplát (22,5 pont, 10 lepattanó) átlagolva megérdemelten lett a torna legértékesebb játékosa. 
 
Burján Laura (TFSE)
 
Az elődöntőben az MVP, Baa Dominika hatékony játékának is köszönhetően tőle nem volt szükség extra teljesítményre. A fináléban viszont 23 pontjával - benne 4 triplával -, 7 lepattanójával és 3 gólpasszával legeredményesebb játékosa és egyértelműen vezéregyénisége volt a bajnoki címet elhódító TF-nek, márpedig aki a legjobbkor nyújtja a legjobbját, annak ott a helye az All Star ötösben. 
 
Molnárová Laura (UNI Győr SZESE)
 
Az elődöntőben 22 ponttal és 5 lepattanóval segítette a vendéglátó győri csapatot abban, hogy felülmúlja a címvédő ELTE BEAC-ot, a fináléban pedig 15 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el - megkérdőjelezhetetlen helye vot az All Star csapatban.
 
 
 
Férfiak
 
Tóth Bence (Miskolci Egyetem)
 
A döntőben elért 23 pontos, 10 lepattanós, 11 gólpasszos tripla-duplája már akár önmagában is elegendő lett volna az All Star csapattagsághoz a miskolciak korábban az élvonalat is megjárt játékmesterének. Bence azonban az elődöntőben is közel járt a tripla-duplához (20 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz), és az egész évadban vezére volt a "Béres legénységnek". Sosem tudjuk meg, de lehet, ha nem pontozódik ki a hosszabbításban, talán most ő lenne az MVP és a Miskolc a bajnok.
 
 
Varga Sándor (DEAC)
 
Teljesen megérdemelt az MVP különdíja - ahogy az egész évad során, úgy a négyes döntőben is vezéregyénisége volt a bajnoki címét megvédő DEAC-nak. Az elődöntőben 22 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával, a fináléban pedig - 43 percet a pályán töltve - roppant hasznos, sokoldalú játékkal (18 pont, 9 lepattanó, 6-6 szerzett labda és gólpassz) vezette győzelemre csapatát. 
 
Bakon Csanád (Mosonmagyaróvár UNI-Győr)
 
Mind az elődöntőben, mind pedig a bronzcsatában a kispadról beszállva volt csapata vezére a rendező gárda "nehéztüzére", aki az elődöntőben 5 triplát beemelve 25, a bronzmérkőzésen pedig már gyengébb dobószázalékkal egy hármast beemelve 20 ponttal lett csapata legeredményesebb játékosa. 
 
Nagy Kevin (PTE-PEAC)
 
A pécsi "dobógép" az elődöntőn még nem igazán érezte a győri csarnok gyűrűjét, ám a bronzmeccsre alaposan "belőtte" magát, és emlékezeteset alakított. Kevin 7/11-es triplamutatóval 31 pontig jutva vezette győzelemre a bronzcsatában a négyes döntő újoncát. Ő volt az egyetlen, aki a négyes döntő valamelyik mérkőzésén 30 pont fölé jutott, így "ott a pont", azaz járt a hely az All Star ötösben. 
 
Czermann Patrik (DEAC)
 
A fináléban, a hosszabbításban abszolút nyerőembernek bizonyult a debreceni center, aki a "túlórában" kulcsfontosságú támadólepattanókat és kosarakat szerezve, s így 15 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát elérve játszotta be magát az All Star ötösbe.
 
 
 
 
 
Fotók - Nagy Gábor

Vármegyei szövetségek