Légiós körkép: Határ Betti ezüstérmet nyert Spanyolországban
13
May
2024
Légiós körkép: Határ Betti ezüstérmet nyert Spanyolországban
2024. május 13.  |  15:05
A Crvena zvezda a Mega MIS elleni ABA Liga-elődöntő második meccsén is diadalmaskodott két kiváló középső negyedének hála (69-94), így bejutott a fináléba - a három nyert meccsig tartó, Partizan elleni döntő ma este kezdődik, a szerb bajnokság elődöntői pedig utána, június 2-án indulnak. Hanga Ádám még nem tudott segíteni társainak, egyelőre nem épült fel sérüléséből.
 
Az ACB Ligában két fordulót rendeztek a múlt héten, véget ért az alapszakasz - amelyben egyébként a Bajnokok Ligáját is megnyerő Unicaja Malaga végzett az élen a Real Madridot megelőzve. A Básquet Girona előbb legyőzte a Dreamland Gran Canariát (78-86), majd gyenge utolsó negyede miatt kikapott a Casademont Zaragozától (79-89), így 13-21-gyel a 14. helyen zárt. Golomán György a Gran Canaria ellen 1 gólpasszt, a Zaragoza ellen pedig 8 pontot és 3 lepattanót (8 VAL) hozott.
 
A MoraBanc Andorra is 1-1-gyel zárta a hetet a Río Breogán elleni idegenbeli vereséggel (97-92) és a Valencia sima legyőzésével (99-71). Somogyi Ádám a Río Breogán ellen 2 gólpasszt és 1 blokkot jegyzett 6 és fél perc alatt, a szezonzárón pedig 1 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz és 1 szerzett labda (6 VAL) került a neve mellé 15 perc alatt. Az Andorra szintén 13-21-gyel végzett, de a 11. pozícióban.
 
 
A Trefl Sopot a lengyel liga negyeddöntőjében elveszítette a harmadik meccset az MKS Dabrowa Górnicza ottonában (84-92), a negyedik összecsapást viszont megnyerte (93-101), így 3-1-es összesítéssel az elődöntőbe jutott. Váradi Benedek az első meccsen 2 pontot, 3 lepattanót, 2 gólpasszt és 1 blokkot, míg a másodikon 8 pontot, 7 lepattanót, 5 gólpasszt és 2 szerzett labdát (13 VAL) rakott a közösbe.
 
A Neptunas ma este kezdi a negyeddöntőt Litvániában a Wolves ellen.
 
 
 
Térjünk át a hölgyekre. Olaszországban a Beretta Famila Schio idegenben is legyőzte a Passalacqua Ragusát (67-68), így bejutott a fináléba, ahol az alapszakasz-győztes Umana Reyer Venezia lesz az ellenfele - az első meccset szerdán játsszák. Juhász Dorka az elődöntő második találkozóján a csapat honlapjának tudósítása szerint elővigyázatosságból nem lépett pályára.
 
 
Spanyolországban véget is ért a döntő: a Valencia két nagyon sima meccsen verte a Perfumerías Avenidát - idegenben 67-48-ra, otthon pedig 61-44-re -, így megnyerte a finálét. Az Avenidánál Határ Bernadett elsőre 6 pontot és 4 lepattanót, másodjára pedig 5 pontot és 4 lepattanót ért el.
 
 
Franciaországban a Flammes Carolo Basket már korábban bebiztosította bennmaradását, de a Roche Vendee otthonában is győzni tudott (68-77), így továbbra is őrzi első helyét a playout tabelláján (7-4). Studer Ágnes 4-4 pontot és gólpasszt tett a közösbe.
 
 
 
 
Fotó (1) - Trefl Sopot
Fotó (2) - Perfumerías Avenida
Fotó (3) - Carolo Basket/Ardennes Sport

Vármegyei szövetségek