Egyetemi négyes döntő: Ezt várja a szakvezetés
12
May
2024
Egyetemi négyes döntő: Ezt várja a szakvezetés
2024. május 12.  |  16:45

Hétfőn és kedden Győrben kerül sor a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntőjére. Szokásunknak megfelelően az egyetemi Final Four előtt esélylatolgatásra kértük a résztvevő csapatok edzőit.

 

Nők
 

UNI Győr SZESE - ELTE BEAC:

Dr. Barthalos István (UNI Győr SzESE): - Az évad során sok mérkőzést játszottunk, sokféle összetételben, ugyanis a Női Amatőr NB I-es mérkőzéseket is gyakorlatilag ez az egyetemi bajnokságban szereplő társaság játszotta végig. A teljesítmény, a hozzáállás végig példaértékű, mondhatom, szinte százszázalékos volt. A MEFOB négyes döntőjében is ebben a szellemben szeretnénk játszani, meglátjuk majd, hogy mire lesz elég.

Földi Alexandra (ELTE BEAC): - Első körben gratulálni szeretnék minden csapatnak, amelyek a Final Fourba kerültek! Számunkra az idei szezonban a négybe jutás volt a cél, amit a csapat egyetlen vereséggel abszolvált, bár azt hiszem sokan a keresztjáték során sem bennünket tartottak esélyesnek. Ahogy korábban, úgy most sem szeretnék esélylatolgatásokba bocsátkozni. Számunkra nem igazán volt kedvező a négyes döntő időpont módosítása és a héten kiderült program, így most még kérdőjeles a keret, amivel ki tudunk állni. Ettől függetlenül szeretnénk meglepetést okozni, és biztos vagyok benne, hogy ez a csapat mindent meg fog tenni, hogy ismét ott lehessen a döntőben!


TFSE - DEAC:

Kováts Gabriella (TFSE): - Nyerni akarunk, ahogy minden csapat is, amelyek eljutottak idáig. Azt gondolom, hogy a Győr a legnagyobb riválisunk. Az UNI Győr SzESE erősödött a tavalyi csapatához képest, alapból is egy jó közösséget alkotnak, hasonló erőt képviselnek, mint mi. Mindemellett az előző években az ELTE is igen jó játékerőt képviselt, mindenki ugyanannyi eséllyel vág neki a négyes döntőnek. Bárki kerüljön a döntőbe, idén sem lesz egyszerű feladat megnyerni az egyetemi bajnoki címet. Érdekes volt a sorsolás, az elődöntőben korábbi csoportellenfelek találkoznak egymással. A DEAC csapatával kétszer találkoztunk, és mindkétszer győzni tudtunk - bízom benne, hogy most is vesszük majd az akadályt az elődöntőben. Mindig kérdéses, hogy ekkora nyomás alatt melyik csapat teljesít jobban.

Vasas Orsolya (DEAC): - A célunk a négyes döntőbe jutás volt, amit nagy örömünkre már elértünk. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ugyanakkor már a csoportmérkőzéseken nálunk jobbnak tartott ellenfelekkel szemben is sikerült meglepetéseket okozni. Most is ez a célunk, és ami előnyt jelenthet nekünk, az az, hogy a csapat mindenféle nyomás, győzelmi kényszer nélkül, bátran, felszabadultan játszhat. Ez persze természetesen nem azt jelenti, hogy eleve feltett kézzel lépnénk majd pályára, éppen ellenkezőleg: a cél, hogy a maximumot adjuk ki magunkból.


 

Férfiak
 

PTE-PEAC – DEAC

Kmézic Zorán (PTE-PEAC): - Már az is nagy dolog, hogy bent vagyunk a négyes döntőben, ha jól tudom, ez ebben a rendszerben a pécsi fiú csapatnak még nem sikerült. Ha már ott vagyunk, megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél sikeresebbek legyünk, A két keleti csapat, a Miskolc, valamint ellenfelünk, a Debrecen az NB I B piros csoportjában játszik, míg mi az NB II-ben, tehát ha így vesszük, két osztálykülönbség van e két gárda és közöttünk. A címvédő Debrecennel kezdünk, amely egy nagy tempót diktáló, jó szerkezetű, összeszokott társaság, és egyértelmű esélyese az elődöntőnek. Azon leszünk, hogy minél jobban megnehezítsük a dolgukat. Teljes kerettel utazunk, és szeretnénk helytállni, minél jobban szerepelni, aztán majd kiderül, mire lesz ez elég.

Nagy Lajos (DEAC): - Egyetemi bajnokként nem lehet más a célunk, mint a címvédés, de persze ehhez az ellenfeleknek is lesz egy-két szavuk. Nagyon kiegyensúlyozottnak érzem a mezőnyt, talán a Miskolc kicsit kiemelkedik. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, a döntőbe kell jutnunk, ehhez pedig először a PEAC csapatát kell legyőznünk. Ellenfelünk erejét jól mutatja, hogy meg tudta nyerni a nyugati csoportot. Ami kicsit jobb támpontot ad nekünk, az a BME elleni keresztjáték volt, amelyen idegenbeli vereségük után tudták otthon megfordítani a párharcot. Névleg ismerjük őket, a statisztikákból sejtjük, kinek mi az erőssége. Bár lesz egy-két hiányzónk, nagyjából a bajnokságot végigjátszó alapcsapattal próbáljuk megvédeni a bajnoki címet.
 

Miskolci Egyetem - Mosonmagyaróvár UNI-Győr

Béres Dávid (Miskolc): - A sorsolásnál "megnyertük" magunknak a házigazdákat, ami nem túl szerencsés, nem is érzem úgy, hogy mi lennénk az esélyesek. Mindent egybevetve úgy érzem, játékerőben nagyon közel áll egymáshoz a négy csapat, nincs is értelme esélyekről beszélni, bárki "befuthat" győztesként az évről évre folyamatosan erősödő MEFOB-döntőn. Teljes kerettel tudunk utazni és játszani, és megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Meglátjuk, mire lesz elég.

Laky Tibor (Mosonmagyaróvár UNI-Győr): - Nem mondom, hogy boldogtalan voltam a sorsolás után, hiszen négyes döntőben volt már, hogy legyőztük a miskolciakat - remélem, a történelem most megismétli önmagát. A társaság egész szezonban együtt készült, dolgozott és játszott, nagyon bízom benne, hogy csapatként megint sikeresek leszünk.

Vármegyei szövetségek