Sikeres Open Cup után jöhet a HuNBA2Ket NBA2K Bajnokság
25
Apr
2024
Sikeres Open Cup után jöhet a HuNBA2Ket NBA2K Bajnokság
2024. április 25.  |  17:30
Nagy sikert aratott az MKOSZ és ESM közös szervezésű, három napos nyílt kupája - írja az EsportManager.com. A HUNBA2KET - Open Cup néven futó rendezvény döntőjébe az SMAFC, vagyis az SC Sopron esportolói, és a MetaTensei kosarasai jutottak be. Az alsóágról érkező Tensei játékosai végül lendületből elhozták az első helyet, de egyik dobogós csapat sem távozott üres kézzel. A díjalap elosztása az alábbiak szerint alakult:
 
1. hely - 100.000 Ft
2. hely - 50.000 Ft
3. hely - 25.000 Ft
 
Az éles főpróba után sincs megállás, máris indul az első magyarországi NBA2K bajnokság! Az MKOSZ, látva az esportok nagy népszerűségét, a fiatal korosztályok szokásait, úgy döntött, hogy beszáll a kosarazás esportos közegébe is. Első lépésként egy 800 000 forintos összdíjazású, hazai bajnokság megszervezésével. A résztvevők két irányból érkeznek majd, a tradicionális nagy sportegyesületek esport szakosztályai és az esport közegben működő klubok csapnak majd össze, ahogy tették az már az Open Cup döntőjében is. A sorozat két hónapos online alapszakasszal indul, majd offline rájátszással folytatódik. A playoff színtere a Gamerland, Közép-Európa legnagyobb gamer rendezvény-helyszíne lesz.
 
A kezdeményezéssel az MKOSZ nem titkolt célja, hogy csatlakozzanak az eFIBA vérkeringésébe. Nemzetközi vizeken ugyanis már a harmadik szezont rendezik a Pro Am formátumban lejátszott, tehát 5 az 5 elleni játékmódban levezényelt világbajnokságból. Ez a rendezvény már az országok legjobbjait ereszti egymásnak, hiszen az eFIBA World Finals során válogatottak feszülnek egymásnak egy 50 000 eurós összdíjazású viadalon. A HUNBA2KET NBA2K Bajnokság győztese tehát nem csak a 400 000 forintos fődíjjal, a kupával, és a dicsőséggel távozik majd a Gamerland falai közül, hanem a felkéréssel, hogy Magyar Válogatottként képviselje hazánkat az európai selejtezőn, és sikeres kvalifikáció utána a World Finals színpadán is.
 
A bajnokság április 30-án kezdődik, az előzetes tervek szerint minden kedden és csütörtökön 18 órától játszanak majd a csapatok. A hivatalos szabályoknak megfelelően 5 perces negyedekkel, Bo2-es formátumban az alapszakasz végéig. A meccsnapok legnagyobb rangadójáról élő közvetítésre is számíthatunk a legnépszerűbb platformon, a Twitch-en.
 
HUNBA2KET OFFICIAL DISCORD: https://discord.gg/zCm3dz8s

Vármegyei szövetségek