Véget ért a 6 Város Tornája idei kiírása
22
Apr
2024
Véget ért a 6 Város Tornája idei kiírása
2024. április 22.  |  14:25
Múlt hétvégén lezárult a 6 Város Tornája idei versenysorozata. A helyosztóra Székesfehérváron került sor, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb mérkőzéseket láthattak a helyszínre kilátogatók.
 
Az alapszakasz alapján két csoportban zajlottak a helyosztó mérkőzések.
 
 
Az "A" csoportban az alapszakasz-győztes Vasas, továbbá a Kaposvár és a Sopron csapatai mérkőztek meg.
 
Körbeveréssel zárult a csoport, ez alapján a tornát a Kaposvár nyerte a Sopront és Vasast megelőzve.
 
 
A "B" csoportban a Szombathely, valamint a Kecskemét és a házigazda Alba léptek pályára.
 
Két győzelmével a Kecskemét nyerte a csoportot, második helyen a Szombathely, harmadik helyen pedig a Fehérvár zárt.
 
 
A helyosztó eredményei
 
SOPRONI SI - VASAS AKADÉMIA 63-50
KAPOSVÁRI SI - SOPRONI SI 49-39
VASAS AKADÉMIA - KAPOSVÁRI SI 57-53 
ALBA FEHÉRVÁR - KECSKEMÉTI KA 60-63
KECSKEMÉTI KA - SZOMBATHELYI IFJÚ SÓLYMOK 68-66
SZOMBATHELYI IFJÚ SÓLYMOK - ALBA FEHÉRVÁR 72-59
 
 
Edzői beszámolók a tornáról:
 
 
Kaposvári SI - Csapó Gábor: Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a 6 Város Tornáján. Gyerekeknek, szülőknek és nekem is nagy élmény volt mind a hat forduló.
 
 
Soproni SI - Galavics Edina: Rendkívül jó lehetőséget kaptunk, hogy indulhattunk a 6 Város Tornája versenysorozaton. A játékosoknak ez nagyon jó fejlődési lehetőség volt, hogy hónapról hónapra más-más csapat ellen gyakorolhattuk az edzésen tanultakat. Különböző játékstílussal találtuk szembe magunkat, és igazán jó mérkőzéseket vívtunk egymással. Az edzőknek és az egyesületeknek pedig szintén nagy segítség volt, hogy nem kellett edzőmérkőzéseket szervezni, hiszen a kitűzött időpontokban mindig megrendezésre kerültek a fordulók, és erre előre tudtunk készülni. Igazán jó csapatok találkoztak egymással, ez látszott az "A" és a "B" döntő eredményein is. Én úgy látom, hogy mind a hat város csapatának játékosai nagyot léptek előre, sokat fejlődtek a gyerekek. Köszönöm a szervezőknek a lehetőséget és a csapatok edzőinek a baráti hozzáállását! Sok sikert kívánok mindenkinek a gyermek bajnokság további küzdelmeihez!
 
 
Vasas Akadémia - Kozma Norbert: Összességében rengeteg pozitív tapasztalattal gazdagodott a csapat, minden fordulóról új élményekkel tértünk haza. A torna során egyszer sem volt könnyű meccsünk, az utazások még jobban összekovácsolták a fiúkat, fordulónként tudtunk fejlődni. Úgy gondolom, hogy a 6 Város Tornája remek kiegészítése volt idén a Gyermek Kupának, amit elsősorban a játékosok tudnak kamatoztatni a továbbiakban. Személy szerint pedig örülök, hogy az ellenfeleink edzőivel is sikerült új kapcsolatokat létesíteni, köszönjük a szervezőknek a meghívást!
 
 
Kecskeméti KA - Király Henrik: Kiváló tornán, tornákon vagyunk túl! Köszönöm a többi csapat részvételét, illetve az Alba Fehérvár csapatának és Ernőnek a rendezést és a meghívást. Nagyon nagy élmény volt számunkra, hogy a felnőtt csapatok pályájáin játszhattunk. Úgy gondolom, megérte a sok száz kilométer utazás és a ráfordított idő, a gyermekek nagyon élvezték. Rengeteget fejlődtünk a torna kezdete óta. Köszönjük, jövőre találkozunk!
 
 
Szombathelyi Ifjú Sólymok – Szarka Zsuzsanna: Hasznos és tanulságos volt, hogy egész szezonban lehetőségünk volt játszani a saját régiónkon kívül is. A gyerekeknek ez nagyon jó lehetőség volt, mindig más stílusú ellenfélhez kellett alkalmazkodnunk, ez által nagyon sokat fejlődtünk a torna során. Minden állomáson nagyszerű volt a közeg és a szervezés, köszönjük minden közreműködő munkáját! A gyerekeknek külön öröm volt, hogy mindenki éremmel gazdagodott az utolsó fordulón!
 
 
Alba Fehérvár – Volf Ernő: Ezúton is köszönjük a résztvevő csapatoknak, hogy elfogadták a meghívásunkat! Mind a hat forduló nagyon színvonalas és tanulságos volt. Ezen a tornán csak és kizárólag hasznos meccseket játszottunk, minden egyes mérkőzésből tanultunk valamit, és fordulóról fordulóra fejlődtünk. A játék minden elemében jobbá váltunk a tornának és kiváló ellenfeleinknek köszönhetően. További sok sikert kívánok minden résztvevőnek!

Vármegyei szövetségek