2023/24 - BEAC-Újbuda KA/A – Darazsak Sportakadémia/A 68-81
20
Apr
2024
2023/24 - BEAC-Újbuda KA/A – Darazsak Sportakadémia/A 68-81
2024. április 20.  |  17:30
Elődöntőhöz méltó hangulatban és feszültséggel vette kezdetét az első elődöntő az NKA Arénában, nem ismertek elvesztett labdát a játékosok. Jobb százalékban értékesítette a helyzeteket az első negyedben a Sopron, de Drahos Leila hárompontosainak köszönhetően tartotta a lépést ellenfelével a BEAC. Kókai Patrícia utolsó másodperces triplájával koronázta meg teljesítményét az első negyedben (17-20). Toman Dóra hárompontosával 5 ponttal vezetett már a Sopron, majd Kókai Patrícia is értékesítette második távoliját. 4 perccel a félidő vége előtt Dinnyés Petra hármasával csökkentette a különbséget a BEAC. 18 másodperccel a félidő vége előtt Nagy Viktória ziccerével egyenlített a fővárosi csapat, a Sopron időt kért, majd Völgyi Lilli hárompontosával 34-37-re módosította az eredményt.
 
Toman Réka és Kókai Patrícia triplái indították a második félidőt. Nem tudta értékesíteni helyzeteit a BEAC, ám soproni oldalról érkeztek a kosarak, 10 pontos Darazsak vezetésnél időt kért Mészárosné Kovács Andrea. Keményen védekezett a Sopron, amely a korábbiakhoz képest könnyebben törte át a BEAC védelmét is, a soproni menetelést az ötödik csapathibát követő BEAC-büntetők és Drahos Leila további 4 pontja állították meg. Az utolsó játékrészben feljött 7 pontra a BEAC, Hollós Dániel időt kért, hogy instruálhassa csapatát. Többet hibázott a fekete-fehér együttes, a nagyszerűen játszó Drahos Leila ugyan duplájával meccsben tartotta csapatát, de Toman Dóra hármasával és Janzsó Alíz duplájával elúszni látszott a döntő lehetősége a fővárosiaknak. Mészárosné Kovács Andrea időkérését követően nem tudta átjátszani a BEAC a Sopron kemény védekezését, Toman Réka a duplája után a büntetőjét is értékesítette, Kókai Petra pedig a technikai fault után járó egypontost dobta be. 1 perccel a vége előtt ugyan még szépített a BEAC, de a győztes ekkor már nem volt kérdéses, Janzsó Alíz utolsó másodperces dupláját követően a Sopron jutott a döntőbe (68-81).
 
 
BEAC-Újbuda KA/A – Darazsak Sportakadémia/A 68-81 (17-20, 17-17, 13-21, 21-23)
 
Nemzeti Leány Junior Bajnokság "A" döntő 2024 
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Pálya
Játékvezetők: Dr. Danka Péter, Marton Péter, Hegedűs Attila
 
BEAC-Újbuda KA/A: Drahos 34/12, Bálint, Szauter 2, Gábor 12, Nagy 8. Csere: Tatai, Barna, Séllei 5/3, Gréts, Dinnyés 7/3, Nemes. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.
 
Darazsak Sportakadémia/A: Kókai 21/12, Toman D. 16/6, Janzsó 11, Toman R. 18/9, Völgyi 3/3. Csere: Pásztor, Gergő, Csaplár-Nagy 5, Salamon 3/3, Szikszai 4, Sinka-Pálinkás, Raffay. Edző: Hollós Dániel
 
 
Mészárosné Kovács Andrea: A harmadik negyedben elvesztettük a mérkőzést. Gratulálok a Sopronnak!
 
Hollós Dániel: Elődöntőhöz méltó, színvonalas rangadó volt. Úgy érzem, hogy végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, és az döntött, hogy nálunk több jó egyéni teljesítmény volt. Gratulálok a BEAC csapatának! Nagyon boldogok vagyunk, hogy döntőt játszunk holnap, és mindent megteszünk a végső sikerért! Hajrá, Sopron!

Vármegyei szövetségek